Startlaphoz Csatlakozz!

Tipikus munkáltatói hibák felmondáskor

 Határozott idejű munkaviszonyt nem lehet rendes felmondással megszüntetni, próbaidő után csak indoklással lehet felmondani a dolgozónak, próbaidő alatt viszont nem célszerű indokolni a munkaviszony megszüntetését. Mire érdemes még ügyelni? – olvasható a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




Jövőre még több közmunkás lesz

 Jövőre 270 milliárd forintot szán a kormányzat a közfoglalkoztatásra, éves átlagban 220 ezer közmunkást foglalkoztathatnak napi 8 órában az idei 200 ezer fő helyett – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Megelőzheti a bejelentés a jogosultságot

 A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló törvényben írt feltételeknek a jogosultság kezdő napjától, nem pedig az igénybejelentés időpontjában kell fennállniuk - állapította meg a munkaügyi bíróság, az ítéletet a Kúria is helybenhagyta – írja a munkajog.hu.

Bővebben




A munkaszerződés kötelező módosítása

Noha a felek a munkaszerződést csak közös megegyezéssel és szabad akaratuk módosíthatják, a munka törvénykönyvéről szóló Mt. 2012. évi I. törvény (Mt.) meghatározott esetekben a munkáltató számára kötelezővé teszi a módosítást, bizonyos esetekben pedig előírja, hogy segítséget nyújtson munkavállalójának abban, hogy ajánlatot tegyen a munkaszerződés módosítására – olvasható az ugyvezeto.hu oldalán.

Bővebben




Az önkormányzatok saját forrásból kell fizessék a helybéliek szociális segélyét

Az újságokból tudták meg a falusi polgármesterek, hogy 2015-től az önkormányzatok saját forrásból kell fizessék a helybéliek szociális segélyét. Az elszegényedett, állástalanságtól szenvedő kistelepülések vezetői elképzelni sem tudják, hogy miből – írja a Népszabadság.

Bővebben




Tízmilliót kellene spórolni, ha nem akarunk nélkülözni idősen

 El tudja képzelni, hogy kilép a házából és minden második járókelő 65 év feletti, gyerekeket csak elvétve látni? Ez nem egy utópisztikus gondolat, hanem a jövő. Mindez alapvetően befolyásolja azt, hogy a mai aktív dolgozók milyen nyugdíjellátásra számíthatnak – írja a borsonline.hu.

Bővebben




Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete: Békét a kereskedelemben!

 Békét a kereskedelemben! A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete korábban támogatója, és egyik kezdeményezője volt a vasárnapi zárva tartás törvényjavaslatának. Ugyanakkor eddig sem és korábban sem értettünk egyet olyan változtatással, amely eredményeként csökken a dolgozók jövedelme, illetve kevesebb ember tud dolgozni a jövőben. Azt látjuk, hogy a most zajló vita az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról rossz irányba ment, és a fontos garanciákat egyáltalán nem érinti. Ezért higgadtságot kérünk a jogalkotótól

Bővebben




A férfi cégvezetők támogatják a női vezetők arányának növelését

 A magyar üzleti világ vezetői álltak a Hungarian Business Leaders Forum kezdeményezése mellé, hogy 2020-ra a nők arányát legalább 20 százalékra növeljék a vállalatvezetésben és igazgatóságokban – írja a Világgazdaság

Bővebben




Átlagember gyereke egyetemről ne is álmodjon

Jöhetnek az elitegyetemek, amelyekbe az átlagemberek gyermekének nem sok esélye lesz bekerülni. A kormány ugyanis mindenféle egyeztetést kikerülve, rendeletben rögzítette, hogy 2020-tól minden felvételiző számára kötelező lesz az emelt szintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




December: a tüntetések hava

Három hét alatt 6 kormányellenes demonstráció is lesz Budapesten, ezek közül csak egy olyan van, melyet szakszervezet hirdetett meg, a többit a Facebookon szervezik – olvasható az ATV oldalán.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector