Startlaphoz Csatlakozz!

Négyórás munkakörben dolgozhatnak csak a kéményseprők

Nincs kiemelt keret a fejlesztésekre, jövőre a jósoltnál is nehezebb idény vár a kéményseprő szakmára. Megjósolhatatlan, hogy a Somogy Kéményseprő Mester Kft. korábban négyórás munkakörbe helyezett dolgozóit mikor tudnák ismét nyolc órában alkalmazni – olvasható a sonline.hu oldalán

Bővebben




Elutasítják a leendő tagok Árok Kornél politikus-szakszervezetét

Fél órával a bejelentése után máris jelentős az elutasítottsága az egykori szakszervezeti vezető Árok Kornél által a politikusok védelmében létrehozandó új érdekképviseletnek. Az Origo által megkérdezettek nem értik, mi szükség erre. A KDNP-s Rubovszky György és az MSZP-s Tóbiás József sem lépne be.

Bővebben




Mire lesz elég a minimálbér: 105 ezer forint az új határ?

Közel 3,4 százalékos minimálbér- és garantált bérminimum-növekedés, illetve három-négy százalékos bérajánlás: hírek szerint 3500 forint emelés után bruttó 105 ezer forintra emelkedhet a minimálbér. A garantált bérminimum pedig 4000 forinttal 122 ezer forintra nőhet – írja a sonline.hu.

Bővebben




Karriermenedzsment: a személyes márkaépítés

Míg régen az emberek a szervezettől várták, hogy a karrier fejlesztésére teret és lehetőséget kapjanak, ma egyre inkább az egyén maga kell, hogy kezébe vegye a sorsát és menedzselje saját karrierjét. A személyiség felépítése, gondozása és prezentálása az egyén felelőssége, ami egyre nagyobb jelentőségre tesz szert azáltal, hogy a túltelített munkaerőpiacon a szervezetek is az egyedit és a különlegeset keresik – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Alapvető munkavállalói jogokért küzdenek a szakszervezetek

Az utóbbi időben egymást érik a különböző demonstrációk, melyek között szakszervezeti szervezésűek is találhatóak. Legutóbbi a LIGA Szakszervezetek által szervezett országos, félpályás útlezárás volt, mely az ország közúti közlekedésében jelentős torlódást okozott. Más eszköze a szakszervezeteknek azonban nem maradt. A problémák jelentőségét jól mutatja, hogy az akcióhoz lényegében valamennyi jelentősebb konföderáció csatlakozott. Érdemes tehát szemügyre venni azt, hogy pontosan mi ellen tiltakoznak a szakszervezetek és mit is szeretnének elérni – olvasható a liganet.hu-n.

Bővebben




Rugalmasabbá válik a nevelőszülői szolgálat vállalásának lehetősége

Jövőre tovább erősíti a kormány a nevelőszülői szolgálatot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy tápiószelei nevelőszülői családnál tartott sajtótájékoztatón hétfőn.

Bővebben




A britek jól járnak a bevándorló magyarokkal

Nagyon sokat veszíthet Magyarország a jól képzett munkaerő külföldre vándorlásával: a brit The Independent című lap egy novemberben közzétett felmérésre támaszkodva a közelmúltban azt írta, az Egyesült Királyságba más uniós országokból érkező dolgozók a befizetett adók révén 20 milliárd fontot tettek hozzá az ország gazdaságához tíz év alatt. Mennyit veszthetett a magyar gazdaság?

Bővebben




Az elbocsátott munkavállaló támogatása

Mára a legtöbb munkáltató belátta a felmondással kapcsolatos jogszabályok megtartásának fontosságát tekintettel annak zsebbe vágó következményeire. Ám nem mindegyikük van tisztában azzal, hogyan is kell ezt közölni a dolgozóval – olvasható a Piac&Profit oldalán.

Bővebben




Változnak a táppénzes szabályok

Több táppénzzel kapcsolatos szabály változik januártól, például az összeg kiszámítása is. Az egészségügyi államtitkár szerint azok járnak majd jobban az új számítási móddal, akiknek az elmúlt egy évben emelkedett a fizetése.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector