Startlaphoz Csatlakozz!

Milyen hatása lehet vasárnapi üzletbezárásnak a webshopokra?

Az áruházláncokkal szembeni kormányzati büntetőpolitika is hozzájárulhat ahhoz, hogy jövőre még az ideinél is nagyobb mértékben bővüljön az online kereskedelmi forgalom. Az online árusítástól eddig ódzkodó nagy láncok is sorra indítják a webáruházakat, jövőre már barátkozás helyett webshoppingol a magyar – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




A munka világa az önértékelés tükrében

„A saját érdekünkben felejtsük el az önértékelést!” - vallja a szakember. Szendi Gáborral az önértékelés csapdáiról, és az élet valóban fontos kérdéseiről beszélgetett a Profession.hu munkatársa.

Bővebben




Jelentősen csökkent a táppénzt igénybe vevők száma 2005 óta

Jelentősen csökkent a táppénzt igénybe vevők és a táppénzen töltött napok száma 2005 és 2013 között annak ellenére, hogy a foglalkoztatottság emelkedésével bővült a jogosultak köre - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Táppénz, 2005-2013 című átfogó elemzéséből.

Bővebben




A régi Mt. bírói gyakorlatának továbbélése

Az alábbiakban egy, a Munka törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: 1992. évi Mt.) hatálya alatt született olyan esettel foglalkozunk, amely a vezetőnek minősülő munkavállalóvá minősítés feltételeivel foglalkozik, és amelyen keresztül a korábbi és a hatályos szabályozás hasonlóságai és különbségei jól vizsgálhatóak – írja a munkajog.hu.

Bővebben




Bújtatott fizetésemelést kaptak a minisztériumi vezetők

Rendkívül jól dolgoznak a minisztériumokban a vezető tisztviselők! Legalábbis a miniszterek így gondolhatják, mivel közigazgatási államtitkáraiknak és helyettes államtitkáraiknak bújtatott fizetésemeléssel kedveskedtek – tudta meg a Blikk.

Bővebben




Vasárnapi munka: mit mond a törvény?

Egy friss törvényj kapcsán ismét fellángolt a vita a vasárnapi munkavégzés kapcsán. Tekintsük át a kérdés munkajogi oldalát! – írja az ado.hu oldalán Kártyás Gábor munkajogász.

Bővebben




Aláírták a jövő évi bérmegállapodást, a minimálbér 105 ezer forint lesz

Jövőre 105 ezer forint lesz a minimálbér, a  garantált bérminimum összege 122 ezer forint, a vállalkozási szférának ajánlott béremelés mértéke pedig  3-4 százalék. A jövő évi bérmegállapodást a kormány nevében Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter írta alá a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek vezetőivel hétfőn.

Bővebben




Ezrekkel rövidítik meg a tanárokat januártól

Számításaink szerint januártól havi bruttó 5-10 ezer forintos béremelésről maradnak le a tanárok, miután a fizetésüket a költségvetés elfogadásával leválasztották a minimálbérről. Egy szakértő szerint technikailag indokolt a tanárok fizetésének elválasztása a minimálbértől: a kormány így rugalmasabban tud bért emelni egy-egy szektorban.

Bővebben




Tari Annamária: A munkanélküliség roncsoló pszichés állapot

Évekig elhúzódó munkanélküliség, Pán Péter-szindróma, szorongás és menekülés a realitások elől. Tényleg ez vár a húszasokra az egyetem után? Interjú Tari Annamária klinikai szakpszichológussal a Campus Plusz 2014 című kiadványban.

Bővebben




A Magyar Iparszövetség helyteleníti az üzletek vásárnapi nyitva tartásának megakadályozását

 A Magyar Iparszövetség (OKISZ) tagszervezeteinek egy része a belföldi piacon tapasztalt alacsony kereslet miatt az idén még nem tudta elérni azt a fejlődést, amit tervezett, és nehézséget jelentett számukra a fejlesztésekre igénybe vehető uniós forráshoz szükséges önerő biztosítása is - mondta Vadász György, a szövetség ügyvezető elnöke az idei évet értékelve az MTI-nek.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector