Startlaphoz Csatlakozz!

Átlagosan kétmilliós forint pluszpénz

Bújtatott fizetésemelést kaptak a minisztériumi vezetők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 29. hétfő, 14:11

Rendkívül jól dolgoznak a minisztériumokban a vezető tisztviselők! Legalábbis a miniszterek így gondolhatják, mivel közigazgatási államtitkáraiknak és helyettes államtitkáraiknak bújtatott fizetésemeléssel kedveskedtek – tudta meg a Blikk.
 
  A helyettes államtitkárok alapilletménye 748 ezer forint havonta a kormánytisztviselőkről szóló törvény szerint. Ezt azonban a miniszter saját hatáskörben legfeljebb 30 százalékkal megemelheti, mely lehetőséggel élt is mindegyik miniszter. A rekordszámú, 99 helyettes államtitkárból 88-nak emeltek a fizetésén, egy fejesnek ez átlagosan kétmillió forint pluszpénzt jelent évente.
 
   A legelégedettebb miniszter Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki mind a 19 helyettes államtitkárának, valamint a közigazgatási államtitkárának emelt fizetést biztosít. Egy kivétellel valamennyien 30 százalékkal kapnak többet, így például a Schmitt Pál köztársasági elnök hivatalvezetőjeként megismert, ma sportügyekért felelős helyettes államtitkárként dolgozó Kiss Norbert is. De Hende Csaba honvédelmi miniszter sem szűkmarkú a helyettes államtitkáraival, mind a hárman 30 százalékkal többet vihetnek haza. Ez azt jelenti: 748 ezer forint helyett 972 ezer az illetményük, vagyis ez egy átlagos magyar fizetésnek megfelelő pluszpénz nekik.
 
   A közigazgatási államtitkárok fizetésemelésénél az a faramuci helyzet állt elő a legtöbb minisztériumnál, hogy ezáltal többet keresnek, mint a miniszter. Az államtitkárok alapilletménye 997 ezer forint, ezt a legtöbb esetben 1 millió 296 ezerre tornászták fel. Így például a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter fizetése 1 millió 102 ezer forint, míg Kohut Balázs közigazgatási államtitkár közel kétszázezer forinttal többet keres a főnökénél.
 
   A Blikk megkérdezte a kormányzatot, minek köszönhető, hogy ilyen nagy tömegben kapnak illetményemelést a helyettes államtitkárok.
 
   – A tárcavezetők indoklás nélkül gyakorolhatják azt a hatáskörüket, amely szerint legfeljebb 30 százalékkal megemelhetik a helyettes államtitkáraik, illetve közigazgatási államtitkáruk alapilletményét – válaszolta kérdésünkre a Kormányzati Információs Központ. A Blikk számításai szerint évente 187 millió forintba kerül az állami fejesek fizetéskiegészítése.

Forráás: Blikk

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Bújtatott fizetésemelést kaptak a minisztériumi vezetők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector