Startlaphoz Csatlakozz!

Tizenhat pontban határozták meg a Magyar Orvosi Kamara elképzeléseit

Éger István szerint elengedhetetlen az orvosi életpályamodell

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 23. hétfő, 08:33
 
Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke kulcskérdésnek nevezte a megfelelő megélhetést garantáló orvosi életpályamodell bevezetését a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

    A lap hétfői számában a kamarai vezető elmondta, hogy a MOK elkészített egy dokumentumot, amely tizenhat pontban határozza meg a testület elképzeléseit, s amelyeket a jelenlegi kormányzati ciklusban kellene megvalósítani.

    Kifejtette, a terv olyan alapvetésekből indul ki, mint az egészségügyi kiadások GDP-arányos részesedésének haladéktalan emelése, az orvosi kar mindenáron való megvédése és itthon tartása.

    Emlékeztetett, Németh László azt mondta: „az orvosnak annyit kell fizetni, hogy ne pénzért dolgozzon”. Ma ez nyilván ebben a formában nem teljesülhet, de a megfelelő megélhetést garantáló életpályamodell bevezetése kulcskérdés - hangsúlyozta Éger István.

    Beszámolt arról, hogy tárgyalt Zombor Gábor egészségügyi államtitkárjelölttel, akinek az eddig tapasztaltak alapján határozott mandátuma van a területtel kapcsolatban, amiben – érzése szerint – a mozgástere is széles.

    Az elnök közölte, a közös munkát ez a két tényező határozza majd meg, amiben a kamara súlyának megfelelően szakértőként szeretnénk részt venni.

    Az előzetes koncepcióban a megelőzés és a korai betegségfelismerés hangsúlyos szerepet kap, tehát az a végső cél, hogy a kezelésre szorulók minél rövidebb betegúton minél komplettebb ellátást kapjanak. Ezzel teljesen egyetértek - mondta Éger István.
 
 
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Éger István szerint elengedhetetlen az orvosi életpályamodell.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector