Startlaphoz Csatlakozz!

Minden további külföldre való távozás gondot jelent

Szakmai minimumbérről tárgyal az orvosokkal az államtitkárság

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 08. péntek, 08:14

Az első félévben sem csökkent érdemben a külföldre távozó orvosok száma a tavalyi azonos időszakhoz képest; az egészségügyért felelős államtitkár jelezte, a probléma megoldása érdekében tárgyalásokat folytatnak az érdekvédelmi szervezetekkel - számol be róla a Magyar Nemzet.

    Az újság pénteki cikkében felidézi: bár idén kevesebb egészségügyi dolgozó kérte ki a külföldi munkavállaláshoz szükséges hatósági bizonyítványt - az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal adatai szerint a tavalyi első félévi 929-cel szemben az idei első hat hónapban 878-an -, nincs érdemi csökkenés. 

    Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a statisztikák kapcsán úgy fogalmazott: bár 2011 óta évente 40-50 fővel csökken az engedélyt kérők száma, maga az orvoselvándorlás jelensége nem szűnt meg, és továbbra is komoly szakemberhiányt eredményez. 

    Jelezte, a probléma megoldása érdekében tárgyalásokat folytatnak a Magyar Rezidens Szövetséggel és a Magyar Orvosi Kamarával. Emlékeztetett: az elmúlt időszakban a kormány olyan intézkedéseket - rezidens-ösztöndíjrendszer, 93 ezer főt érintő béremelés - hozott, amely a 2006-2008 között elindult folyamatot valamelyest lelassította. Hozzátette, látszik, hogy a fiatalok esetében az ösztöndíj utáni időszakra valamilyen megoldást kell kidolgozni, így már tárgyalnak egy szakorvosi minimumbér meghatározásáról. 

    Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint már olyan sokan elmentek az országból, hogy minden további távozás gondot jelent. Hozzátette, az új államtitkárság nyitott a tárgyalásokra, ami mindenképpen pozitív hozzáállásként értékelhető.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Szakmai minimumbérről tárgyal az orvosokkal az államtitkárság.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector