Startlaphoz Csatlakozz!

A „kényszertagság” nem jelent valódi támogatottságot

Tárgyalt a PDSZ és a pedagóguskar vezetése

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 25. szerda, 14:09

Indokolt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működésének áttekintése, a szükséges változtatások - szakmai egyeztetéseken alapuló - végrehajtása - többek között ezt állapította meg a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) küldöttsége és a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke keddi találkozójukon. A megbeszélésről a PDSZ szerdán tájékoztatta az MTI-t.

    A felek - a közlés szerint - indokoltnak tartották a pedagógusok munkaterhelésére vonatkozó vizsgálat ismételt elvégzését, a 32 órás kötött munkaidő-szabályozás felülvizsgálatát, valamint a pedagógus minősítési rendszer átgondolását, a tapasztalatok összegzése után a korrekciók elvégzését.

    A PDSZ és a kar elnöke is támogatja a pedagógus bérek minimálbérhez kötését, a béremelés folytatását - írta a szakszervezet.

    A közlemény szerint a találkozón a PDSZ delegációja hangsúlyozta, hogy a pedagóguskar legitimációja bizonytalan, a „kényszertagság” nem jelent valódi támogatottságot, nem megkerülhető a tényleges tagsági szándék felmérése. 

    A PDSZ képviselői kiemelték, hogy elfogadhatatlan az a kormányzati szándék, mely a kar prioritását hangsúlyozva kizárja az egyeztetés folyamatából azokat az alulról szerveződő, szakmai és szakmai - érdekvédelmi szervezeteket melyek a rendszerváltás óta legitim tömörülésként vesznek részt a közoktatás mindennapjainak alakításában. A PDSZ elengedhetetlennek tartja minden érdekelt fél bevonását az egyeztetések rendszerébe - rögzítették a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tárgyalt a PDSZ és a pedagóguskar vezetése.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector