Startlaphoz Csatlakozz!

A  város ipari parkjának két autóipari beszállító cége ezer fő feletti létszámbővítésre készül

Munkásszállókat építene Oroszlány önkormányzata

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. június 26. csütörtök, 13:11

Az oroszlányi önkormányzat munkásszállóvá alakíttat két tulajdonában lévő épületet, melyekben összesen közel 250 ember helyezhető el - erről döntött keddi ülésén a képviselő-testület.

    Takács Károly (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, a város ipari parkjának két autóipari beszállító cége, a BorgWarner Turbo Systems és a Wescast nagymértékű, ezer fő feletti létszámbővítésre készül. A munkaerőigény biztosítására a kelet-magyarországi megyékből, Felvidékről és Erdélyből toboroznak vendégmunkásokat.

    Az önkormányzat a munkásszállók kialakításával és kedvezményes bérbeadásával kívánja segíteni a helyi gazdaság fejlesztését. A beruházás indulása előtt együttműködési megállapodást kötnek a cégekkel a szálláshelyek igénybe vételére.

    Az egykori Béke Szállóban korábban a márkushegyi bányában dolgozó erdélyi bányászok laktak, de a bánya bezárására készülve munkaviszonyukat megszüntették. Az önkormányzat az épület teljes felújítását tervezi a pihenőházra, munkásszállóra előírt követelmények szerint.

    A másik épület a Petőfi udvarban található, ahol 2012-ben egy teljesen hasonló tömbházban 24 piaci alapon bérelhető lakást alakítottak ki. A hasonlóság miatt a mostani átalakításhoz a 2012-es tervek nagy része felhasználható - tette hozzá a polgármester.

    A munkálatokat az Oroszlányi Szolgáltató (OSZ) Zrt. végezné el, mely 90 százalékban az önkormányzat, 10 százalékban pedig a Vértesi Erőmű tulajdona. A társaság távfűtéssel, létesítményüzemeltetéssel, az ipari park fejlesztésével és egyéb, főként vállalkozási tevékenységgel foglalkozik.

    Az Oroszlányi Ipari Parkban jelenleg 14 cég rendelkezik telephellyel, a foglalkoztatottak létszáma 3000 fő feletti, a vállalatok összes éves árbevétele 2013-ban 170 milliárd forint volt.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkásszállókat építene Oroszlány önkormányzata.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector