Startlaphoz Csatlakozz!

A mobilitásra inkább csak vidéken van hajlandóság

Lassan javul a munkaerő-kölcsönzés trendje

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 05. kedd, 08:07

Még mindig jóval a gazdasági válság évei előtt tapasztalt szintek alatt pang a munkaerő-kölcsönzés piaca, a mobilitásra inkább csak vidéken van hajlandóság – írja keddi cikkében a Napi Gazdaság.

    Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének (SZTMSZ) elnöke a lapnak elmondta: lassú, de kiegyensúlyozott növekedés indult meg a munkaerő-kölcsönzés piacán az utóbbi egy-két évben a válság esztendeiben tapasztalt negatív trendhez képest, a tavalyi bővülés a bázisévhez viszonyítva 10-20 százalék körüli. 

    A szakértő hozzátette, a világgazdaságot érzékenyen érintő krízis előtti szinttől még messze van az ágazat, annak ellenére, hogy egyes területeken dinamikus fejlődésnek indult az üzletmenet. Elsősorban a gyártói és termelői kapacitásaikat bővítő, ezen belül is az elektronikai és autóipari vállalatoknál van pozitív fejlemény. Ezeknél a cégeknél elsősorban a fizikai munkásokat keresik, őket ugyanis könnyebb betanítani és szezonális jelleggel alkalmazni. A nyári szabadságolások miatt azonban az irodai tevékenységre is gyakran alkalmaznak kölcsönmunkaerőt, elsősorban adminisztratív, pénzügyi, számviteli területen - erre főként fiatalokat keresnek. 

    Az ágazatra a munkanélküliek körében tapasztalható rugalmatlanság is kedvezőtlenül hat. Elsősorban Budapesten és a fővárosi régióban fordul elő egyre nagyobb számban, hogy az állás nélküliek inkább a segélyt veszik fel ahelyett, hogy elfogadnák a néhány kilométernyi utazás árán elérhető munkahelyet, illetve inkább a feketemunkát választják. A távolabbi vidékeken – elsősorban a fizikai munkások – nagyobb hajlandósággal vállalják az ingázást, ami a munkaerő-toborzás változó sikerességre enged következtetni - írja az újság.



Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lassan javul a munkaerő-kölcsönzés trendje.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector