Startlaphoz Csatlakozz!

Tudatos és lojális alkalmazottakat akarnak

Ötezer dollár, ha felmondasz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 05. kedd, 12:00

 Úgy tűnik, sikeres és terjed az a program, amelynek célja a kitalálója szerint az, hogy a munkavállalók gondolkodjanak el jövőjükön. Szeretnék, hogy a tudatos és lojális alkalmazottak maradjanak a cégeknél – írja az itcafe.hu.

  Az Amazon tavaly indult „Pay to Quit”, azaz „fizetünk, hogy felmondj” programja pár hónapja,áprilisban került nyilvánosság elé. A cég alapítója és vezérigazgatója, Jeff Bezos így írt erről a részvényeseknek: „A program igazán egyszerű. Évente egyszer pénzt ajánlunk a dolgozóinknak, hogy felmondjanak. Az első évben az összeg 2000 dollár, ami évente 1000 dollárral növekszik maximum 5000 dollárig.”
 
  A lehetőség jelenleg csak a raktárakban dolgozóknak adott, ahol a rendeléseket készítik össze a szállításhoz. Bezos kiemelte, hogy „az ajánlat elején a ’Kérjük ne fogadd el ezt az ajánlatot’ cím szerepel. Azt reméljük, hogy nem fogadják el az ajánlatot, azt szeretnénk, ha maradnának. A célunk az, hogy egy kis gondolkodásra biztassuk az embereket: gondolják át, hogy mit is akarnak valójában. Hosszú távon, ha az alkalmazott olyan helyen dolgozik, ahol nem szeretne, az nem tesz jót sem neki, sem a cégnek.”
 
   Emellett oktatási programot is ajánlanak, a vállalat a tandíj 95%-át megelőlegezi azoknak, akik hiányszakmát választanak. Akár repülőgép-műszerésznek vagy ápolónak is tanulhatnak attól függetlenül, hogy van-e köze az amazonos karrierjükhöz.
 
   Az elmúlt években az online áruház már korábban is kísérletezett a programmal, de csak idén januárban terjesztette ki mind a 40 ezer raktárára. Eddig a dolgozók kevesebb, mint 10%-a fogadta el az ajánlatot.
 
   Bezos elmondta, hogy az ötlet a cipőket és ruhákat online forgalmazó Zappostól származik, amit 2009-ben felvásároltak, ám jelenleg is külön részlegként működik. Tony Hsieh, a Zappos vezérigazgatója így magyarázta a programot: „Azt akarjuk, hogy az emberek ne csak a fizetési csekk miatt dolgozzanak nekünk. Olyan embereket akarunk, akik hisznek a hosszú távú terveinkben és részesei akarnak lenni a céges kultúránknak.”
 
  Az Amazon egyébként azon dolgozik, hogy még több raktárat nyisson világszerte, hogy lecsökkentse a csomagküldés idejét. A céges jelentések szerint 117 300 embert foglalkoztatnak teljes- és részmunkaidőben, ami a tavalyi adatokhoz képest közel egyharmados növekedést jelent. Arról nincs hivatalos közlemény, hogy mennyi a dolgozók fizetése, de annyit elárultak, hogy 30%-kal több más cégekhez képest. A Glassdoor.com információi szerint az Amazonnál egy raktári munkás átlagos órabére 12 dollár.
 
   Azóta a League of Legendset készítő Riot Games is átvette ezt a stratégiát, amit Queue Dodge-nak neveztek el. A frissen alkalmazottak 60 napon belül felmondhatnak a program keretében, amiért az éves fizetésük 10%-át, maximum 25 ezer dollárt vehetnek fel.
 
Forrás: itcafe.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Ötezer dollár, ha felmondasz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector