Startlaphoz Csatlakozz!

2014. szeptember 30

Csökkent a munkanélküliség az EU-ban

  Augusztusban 10,1 százalékra csökkent a munkanélküliek aránya a júliusi 10,2 százalékról az Európai Unióban (EU) az unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi közleménye szerint.

Bővebben




Túlóra, készenlét, munkaszüneti nap

 Mikor rendelheti el a munkáltató a rendkívüli munkavégzést? Melyek az ügyeletre és a készenlétre vonatkozó előírások? Íme a legfontosabb tudnivalók a Piac@Profit oldalán.

Bővebben




Pályaválasztás középiskola előtt

 A munkaügyi központok idén is megrendezik az immáron hagyományosnak számító pályaválasztási kiállításokat (pvk) – adta hírül a aMetropol

Bővebben




A terhesség ténye védetté teszi a munkavállalót

A gyermekvállalás örömteli esemény a munkavállalónak, ugyanakkor a munkáltatók többsége számára ez több kellemetlenséggel jár. Nem csoda hát, ha a munkaadók „nem preferálják” a szülő korban levő, vagy kisgyermekes munkavállalókat, sokan pedig minden törvényes és törvénytelen eszközt bevetnek annak érdekében, hogy megszabaduljanak a gyermekáldás elé néző munkavállalóktól, költségeiket és terheiket, ezáltal is csökkentve - áll az euJOBS közleményében.

Bővebben




Befagyasztja a kormány a szociális juttatásokat

Két évre be kell fagyasztani a munkaképes korú lakosságnak juttatott szociális ellátások összegét a brit államháztartás további konszolidációja érdekében - mondta hétfőn a brit pénzügyminiszter.

Bővebben




2014. szeptember 29

Országos aláírásgyűjtést indít a korkedvezményes nyugdíjrendszerért a szakszervezeti szövetség

Hétfőtől egy hónapon át országos aláírásgyűjtést indít tagszervezetei kezdeményezésére a korkedvezményes nyugdíjrendszer megmentéséért a mintegy 250 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MSZSZ) - közölte a szervezet.

Bővebben




43 ezer állás szűnt meg Ausztriában

Rossz volt a munkaerőpiaci helyzet augusztusban Ausztriában, közel 43 ezerrel csökkent a foglalkoztatottak száma, akárcsak egy évvel ezelőtt, és eközben néhány ezerrel kevesebb külföldit foglalkoztattak. Ám míg egy éve pár százzal több, most hatszázzal kevesebb magyar kapott ott állást. A románok kicsit javítani tudtak – olvasható a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Közmunkások nélkül olyan rossz a helyzetünk, mint az EU-é

A világgazdasági válság kirobbanása óta soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliségi ráta Magyarországon, mint idén nyáron. Utoljára 2008 második negyedévében láthattunk 7,6 százalékos munkanélküliséget, azóta viszont minden megváltozott. Az Európai Unió gazdaság nem tud talpra állni, a vállalatok nagyon nehezen vesznek fel új dolgozókat, így a térségben 10 százalék felett áll a munkanélküliség – írja a Vilggazdaság.

Bővebben




Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái

Kedden újra sztrájkolnak a Lufthansa egyes pilótái a Vereingigung Cockpit (VC) szakszervezet felhívására, 8 és 23 óra között a hosszú távú járatok várhatóan nem indulnak el Frankfurtból.

Bővebben




Érvénytelen közös megegyezés

A Kúria egy tavalyi esete kiváló példája annak, milyen körülmények mellett vitatható, hogy a munkavállaló szabad akaratából írta alá a közös megegyezést a munkaviszony megszüntetéséhez. A példa ugyan elrettentő, de éppen ezért tanulságos – írja az ado.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector