Startlaphoz Csatlakozz!

Mi a teendő, ha megváltozik a munkáltató személye?

Egy cég, vagy egy üzem, osztály átvétele és továbbműködtetése gondos előkészítést igényel. A jogi kockázatok között lényeges a munkaviszonyok folytatódásához kapcsolódó munkajogi szempontokat is alaposan megvizsgálni. Az új munkáltató ugyanis a munkaviszonyokhoz kapcsolódó jogok mellett a kötelezettségeket is megörökli. Megfelelő kockázatértékelés nélkül évek múlva is kidőlhetnek még csontvázak a szekrényből – írja a munkajog.hu.

Bővebben
Ennyi szabadság jár a gyed után

Szabadság a szülési szabadság teljes időtartamára, a fizetés nélküli szabadságnak azonban csak egy részére jár. Adam's Blog legfrissebb bejegyzésében végigveszi a szabadság kiszámolásának lépéseit, amellyel sok anyának könnyíti meg a munkába való visszatérést.

Bővebben
Halálba torkollott a feketemunka: mit tehet az özvegy?

Évek óta égető probléma, hogy jottányit nem sikerült visszaszorítani a feketefoglalkoztatást a magyarországi munkaadók körében. Feltételezhetően a feketemunkának esett áldozatul az a férfi, aki Ausztriában munkavégzés közben leesett a létráról. Magyar foglalkoztatója ahelyett, hogy azonnali orvosi segítséget kért volna, a furgonjával nyolcvan kilométert autózva egy magyarországi kórházba szállította a dolgozót, aki műtét közben meghalt. Tapasztalatok szerint a munkavállalók nincsenek tisztában azzal, hogy ha kiderül, zsebbe kapják a pénzt, nemcsak a munkáltatójuk, hanem ők is jelentős bírságra számíthatnak – írja az adozona.hu.

Bővebben
Feljelentheti a BKV-t a szakszervezet

Életveszélyes és törvénytelen akcióba kezdett a BKV: 480 óra, vagyis 3 havi túlmunkára kötelezné a sofőröket, akiknek így 12 helyett 15 hónapot kellene dolgozniuk egy évben. Ráadásul mindezt az érintettek kérelmeként, szerződésmódosításban tüntetik fel. A járművezetők ilyen mértékű túlhajszolása nemcsak törvénytelen, de tragikus következménnyel is járhat – véli a cég egyik legnagyobb szakszervezete. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet az eljárás azonnali leállítását követeli, s ha ez nem történik meg, törvénysértésért feljelenti a BKV-t – tudta meg a Világgazdaság.

Bővebben
A rugalmasság a hatékonyságnövelés fontos részévé vált

A rendszerváltás utáni gyors piaci átrendeződés és a technológiai változások által a rugalmasság a hatékonyságnövelés fontos részévé vált. Emiatt és a költséghatékonyság érdekében az elmúlt időszakban több, a hagyományostól eltérő foglalkoztatási forma terjedt el – írja az ugyvedvilag.hu.

Bővebben
Munkaidő-beosztás megváltoztatása

Meg lehet-e változtatni a kérdéses munkanap előtti napon a munkaidő-beosztást a munkavállaló kérésére? Ha igen, hogyan kell dokumentálni, hogy ez a munkavállaló maga kérte? – írja a munkajog.hu.

Bővebben
Bébiszitterből menedzser Londonban?

Aki az Eldorádót keresi Angliában, az csalódni fog, de kemény munkával 10 év alatt akár a „nulláról” vezető pozícióba kerülhet – olvasható a profession.hu oldalán.

Bővebben
Pataky Péter: 60 ezer ember nyugdíjával játszik a kormány

Egyelőre nem tudni, hogy mit tervez a kormány a korkedvezményes nyugdíjakkal. Szakszervezeti vezetők demonstráltak, és levelet is írtak, hogy megismerhessék a kormány elképzeléseit, de egyelőre senki nem mond semmit. A korkedvezményes nyugdíjazás december 31-én megszűnhet Magyarországon. Ha eltörlik, 20 milliárd forinttól eshet el a költségvetés – írja az Origo.

Bővebben
Pedagógusok Szakszervezete: nem biztos, hogy a közoktatás a gyerekek és a jövő érdekeit szolgálja

Nem biztos, hogy a gyerekek jövőjét szolgálha a közoktatás a mostani állapotában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke Kaposváron fogalmazta meg újra így élesen aggályait – olvasható a sonline.hu oldalán.

Bővebben
Szegeden is keres munkatársakat az Emirates Airlines

Szegeden is keres munkatársakat, elsősorban légiutas-kísérőket az Emirates Airlines – közölte Farkas Csilla, a légitársaság toborzó tisztje csütörtökön az MTI-vel.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector