Startlaphoz Csatlakozz!

2014. november 30

VDSZ: A Honkook olyan zászlóshajó, amelyen nem tűrik a szakszervezetet

A Hankooknál évek óta fennálló szakszervezet-ellenes, sőt időnként törvénytelen munkaügyi és munkavédelmi viszonyokra hívja fel a miniszterelnök figyelmét a vegyipari szakszervezet. A VDSZ ezt annak kapcsán teszi, hogy Orbán Viktor a napokban kijelentette, a koreai gumigyártó cég egyike a hazánkban működő „két hatalmas zászlóhajó”-nak. A VDSZ elvárja, hogy a kormány tartassa be a céggel a munkajogi és munkavédelmi törvényeket.

Bővebben




A rabok államilag elismert OKJ-s végzettséghez juthatnak

Egy új projekt segít a börtönbüntetésüket töltőknek szakképesítést, szabadulásuk után pedig munkát szerezni. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Budapesti Kommunikációs Főiskola egy olyan oktatási programot dolgozott ki, amellyel a rabok államilag elismert OKJ-s végzettséghez juthatnak – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Roskad össze a középosztály

Kissé javultak a szegénységgel kapcsolatos adatok – állítja a KSH napokban közzétett jelentése, amellyel hozzáértők szerint komoly szakmai gondok vannak, mert igyekszik úgy tálalni az adatokat, mintha azokkal semmi baj nem lenne. Pedig akad, és elég elkeserítő kép rajzolódik ki. A napokban tette közzé a KSH a háztartások életszínvonalát feldolgozó, idei adatokon alapuló vizsgálatát, amit eredetileg szeptemberben kellett volna megjelentetnie, azonban ezt – pénzhiányra hivatkozva – nem tette meg. Sokan úgy vélték, a valódi ok inkább az volt, hogy a hivatal ne befolyásolja a várhatóan sokkoló eredményekkel az önkormányzati választásokat. Előzetesen azt lehetett sejteni ugyanis, hogy a számok rossz irányú folyamatokat tükröznek – olvasható a Népszabadságban.

Bővebben




Vasárnapi és éjszakai pótlék: milyen esetekben kell fizetni?

Kizárólag hét végén nyitva tartó vendéglátóhelyen kell-e vasárnapi pótlékot fizetni – tudakolta olvasónk. Kérdésére dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd, munkajogász, az adozona.hu szakértője válaszolt.

Bővebben




Még többen maradnak az út szélén: tetézve födik el a bajt

A gazdasági növekedés gátjává vált a szegénység terjedése, mélyülése. A rendszeres segélyek tervezett megszüntetése tovább növeli az egyenlőtlenségeket. Pedig már most is ott tartunk, hogy a lecsúszottak tábora a teljes lakosság 37 százalékát teszi ki, míg az európai átlag 22 százalék – olvasható a HVG-ben.

Bővebben




Három ló egy munkahelyet jelent

Stratégiai partneri megállapodást írt alá szombaton a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Lovasszövetség képviseletében Nagy István parlamenti államtitkár és Lázár Vilmos elnök.

Bővebben




Az államkincstárnál is tízórás munkanap lesz

 A Hír TV információi szerint a Magyar Államkincstárnál is a tízórás munkaidő bevezetésére készülnek. A Miniszterelnökségen már 2012 óta ez a gyakorlat. A Köztisztviselők Szakszervezete szerint ugyanakkor ez törvénysértő. Az érdekvédelmi szervezet azt is kifogásolja, hogy 2008 óta nem kaptak béremelést. Az MSZP közben bejelentette: jogi segítséget nyújtanak a fizetetlen túlmunka miatt távozó közszolgáknak.

Bővebben




Így szünteti meg a segélyeket a kormány

Megszűnik jövőre a rendszeres szociális segély, elkészül a részletes nyilvántartás a szociális juttatásokról, így akár tovább is folytatható a segélyezettek körének szűkítése. Az önkormányzatok adhatnak támogatást, de így biztos, hogy többet kap egy budai rászoruló, mint egy borsodi - írja a Népszabadság.

Bővebben




Ismét Balogh Béla lett a vasas szakszervezet elnöke

Ismét Balogh Béla lett a Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke, erről az érdekvédelmi szervezet országos kongresszusa döntött szombaton - közölte a szakszervezet.

Bővebben




2014. november 29

Nincs vége: 64 embert még el kell küldeni a Külügyből

 Még 64 embernek kell féltenie az állását a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. Már október 31-én elkezdődött a törvény által előírt létszámleépítés Szijjártó Péter tárcájánál, de eddig csak 43-an kapták meg a felmondólevelet – tudta meg az Origo.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector