Startlaphoz Csatlakozz!

Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége:

Közlekedési Egyeztető Fórum alakult szakszervezeti és politikai résztvevőkkel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 29. péntek, 07:20

Közlekedési Egyeztető Fórum elnevezéssel szakszervezeti-politikai platform alakult csütörtökön Budapesten - közölte a fórum szervezője, a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) közleményben az MTI-vel. Az LMP támogatásáról biztosította a fórum megindítását.

    A tájékoztatás szerint az első ülésre a Fidesz kivételével minden demokratikus parlamenti párt elfogadta a szakszervezet meghívását.

    Közölték, a rendhagyó fórum célja, hogy minden eddiginél nagyobb erővel hívják fel a kormány és a közvélemény figyelmét a közlekedéssel összefüggő, régóta halogatott és elhallgatott szakmai, valamint munkahelyi problémákra. 

    A közlemény szerint cél volt az is, hogy elkezdődjön egy komoly, széleskörű szakmai egyeztetési folyamat, melyben mindenki a saját lehetőségeihez képest segítheti a közlekedési problémák megoldását.

    Azt írták, a házigazda szakszervezet tagjai leszögezték, minden lehetséges eszközzel, a nyomásgyakorlás többféle formáját is latba vetve fogják követelni a kormánytól: tartsa be az ígéretét, s a közlekedést érintő változtatások előkészítésébe vonja be a szakszervezeteket.

    A közlemény szerint a DK, az LMP és az MSZP küldöttei különösen hasznosnak ítélték az egyeztetésnek ezt a formáját. A KSZOSZ-nél úgy döntöttek, közvetlenül a politikusoktól kérnek segítséget, hogy szakmai követeléseik eljussanak a döntéshozókhoz, ha már a kormány nem áll velük szóba - idézte a közleményben Nemes Gábor szakszervezeti elnök szavait.

    A tájékoztatás szerint az alakuló ülésen napirendre kerültek a Volánbusz társaságok problémái és jelezték azt is, várhatóan sorra veszik majd a vasúti, a teherfuvarozás és a városi közlekedés aktuális kérdéseit is.

    Az LMP közleményt adott ki, ebben támogatásáról biztosította az egyeztető fórum megindítását és azt írták: a közlekedés stratégiai ágazat, melynek megfelelő szakmai megközelítések mentén történő fejlesztése nemzeti érdek.

    A Schmuck Erzsébet képviselő és Keresztes László Lóránt, a párt közlekedéspolitikai szakszóvivője által kiadott közleményben egyebek mellett azt írták, céljuk az ágazat dolgozói, és a hazai szakemberek által képviselt tudásnak teret engedni a Parlamentben és az önkormányzatokban.

    A célok közé sorolták azt is, hogy a buszközlekedés szolgáltatása bővüljön, a közlekedési ágazatok közötti teljes átjárhatóság megvalósulhasson, a közösségi közlekedés olcsóbb legyen, az ágazatban dolgozók érdekei pedig ne sérülhessenek. 

    A közlekedés területén meg kell fogalmazni azokat a szakmai minimumokat, amelyek betartása érdekében akár nyomásgyakorlás eszközével is élni kell, ha a kormányzat nem tekinti partnernek az ágazati szereplőket - írták.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közlekedési Egyeztető Fórum alakult szakszervezeti és politikai résztvevőkkel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector