Startlaphoz Csatlakozz!

Eurostat:

Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban novemberben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 07. szerda, 15:36

Az Európai Unióban havi és éves szinten is csökkent a munkanélküliség novemberben a szezonálisan kiigazított, nem végleges adatok szerint.

    Az Eurostat, az EU statisztikai hivatala szerdán közzétett jelentése szerint az EU egészében novemberben 10 százalék volt a munkanélküliek aránya, kisebb az októberi 10,1 százaléknál és alacsonyabb a 2013. novemberi 10,7 százaléknál. Az eurózónában a ráta 11,5 százalék volt novemberben, ugyanúgy mint októberben, és alacsonyabb a 2013. novemberi 11,9 százaléknál.

    Az Eurostat becslése szerint az EU-ban novemberben 24,423 millióan voltak állás nélkül, ebből 18,394 millióan az euróövezetben.

    Novemberben a legalacsonyabb Ausztriában (4,9 százalék) és Németországban (5 százalék) volt a munkanélküliségi ráta, míg a legmagasabb Görögországban (25,7 százalék a szeptemberi adat szerint) és Spanyolországban (23,9 százalék).

    Egy év alatt 22 tagországban csökkent a munkanélküliség, négy országban nőtt, két országban, Belgiumban és Szlovéniában pedig nem változott. A legnagyobb csökkenést Görögország mutatta fel, ahol 2013 szeptemberéhez képest 2014 szeptemberére 28 százalékról 25,7 százalékra mérséklődött a munkanélküliségi ráta, majd Magyarország következik, ahol két éve októberben 9,5 százalék, tavaly októberben már csak 7,4 százalék volt a munkanélküliek aránya.

    Ezzel szemben Olaszországban 12,5 százalékról történelmi rekordszintre, 13,4 százalékra, Finnországban pedig 8,3 százalékról 8,9 százalékra nőtt a munkanélküliség.

    Az Eurostat kimutatásában még nem szerepelt a novemberi magyar adat. A KSH szerdán közzétett adatai szerint Magyarországon szeptember-novemberben 7,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta, 2 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

    Az EU 28 tagállamában a 25 év alattiak körében 21,9 százalék, az euróövezetben pedig 23,7 százalék volt az állástalanok aránya novemberben, míg egy évvel korábban még 23,2 százalékos, illetve 23,9 százalékos rátát regisztráltak. A 25 év alattiak helyzete Spanyolországban volt a legrosszabb, ahol 53,5 százalékos volt a munkanélküliség ebben a korosztályban, majd Görögország (49,8 százalék szeptemberben) és Horvátország (harmadik negyedévi adatok szerint 45,5 százalék) következik.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban novemberben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector