Startlaphoz Csatlakozz!

OTP:

A lakáscélú támogatás és a SZÉP-kártya lehet a fő eleme a cafeteriának idén

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 21. szerda, 16:17

A vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei, az OTP Bank kutatása szerint minden harmadik magyar munkavállalót érinthet a lakáscélú támogatás - mondta Kovács Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

    Közölte: a munkáltatók tavaly összesen 57 milliárd forintot utaltak át 810 000 OTP SZÉP-kártyára, a munkavállalók 55 milliárdot használtak fel, ami 11, illetve 8 százalékos bővülés 2013-hoz képest.

    Kiemelte: a 2015-ös adóváltozások egyik nagy nyertese a SZÉP-kártya lehet, hiszen a kormányzat végül enyhített eredeti elképzelésén.

    Gál Tamás, a bank cafeteria szolgáltatási vezetője jelentős sikernek tartja, hogy 2014-ben is megtartották a 75 százalékos piaci részesedésüket. A jövőt illetően bizakodó, hiszen az elfogadott adójogszabályok alapján a SZÉP-kártyás feltöltések továbbra is kedvező adózás mellett adhatók a munkavállalók számára - emelte ki Gál Tamás.

    Hozzátette: a legnépszerűbb alszámla a feltöltések és a felhasználások tekintetében is a vendéglátás maradt, a szálláshely alszámla a második, végül a szabadidő alszámla zárja a sort.

    A bank összesítése alapján a kártya 2011-es indulása óta 158 milliárd forint feltöltés érkezett az OTP SZÉP-kártyára. A 2013. december 31. és 2014. november 30. közötti időszakban a feltöltések összege közel 50 százalékkal emelkedett, míg a kártyabirtokosok száma közel 15 százalékkal nőtt. Az indulás óta teljesített feltöltésekből tavaly november végéig összesen 136 milliárd forintot használtak fel a kártyabirtokosok. Az OTP Bankcsoport a cafeteria palettáján keresztül több mint 1,2 millió munkavállalót szolgál ki munkáltatói partnereivel közösen.

    Kovács Antal elmondta: a vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatás mint új juttatási forma egyrészt fontos könnyítés lehet a hiteltörlesztésekhez, másrészt adminisztrációs kihívás elé állítja a munkáltatót. Az OTP ezért tavaly májusban, a hazai piacon elsőként indította el azt a szolgáltatást, ami maximálisan megkönnyíti a munkáltatók dolgát - fűzte hozzá.

    Kovács Antal kifejtette: az OTP ADLAK szolgáltatás bevezetésének évében, az előzetes várakozásukat már felülmúlva, több mint 1000 munkáltatóval kötöttek szerződést. Ez arra utal, hogy a munkavállalók részéről komoly igény van az új, vissza nem térítendő juttatásra, hiszen potenciálisan több százezer munkavállaló számára havi több tízezer forint könnyítést jelenthet az új támogatás.

    Az OTP-nél úgy vélik: 500-550 ezer munkavállaló is igényelheti a vissza nem térítendő lakáscélú hiteltámogatást, a bank 60-100 ezer egyedi ügyfélre számít ebben az évben.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A lakáscélú támogatás és a SZÉP-kártya lehet a fő eleme a cafeteriának idén.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector