Startlaphoz Csatlakozz!

Több dolgozót rendszeresen létszámleépítéssel fenyegetnek

Béremelés helyett koncepciós eljárás a BKV-nál?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 14. szombat, 16:37

Koncepciós megfélemlítési akcióval igyekszik elterelni a BKV vezetése a figyelmet arról, hogy nem akar béremelést adni idén a dolgozóknak – állítja a cég egyik szakszervezete annak kapcsán, hogy a menedzsment törvénytelen eljárást indított az egyik érdekvédelmi vezető ellen, aki nyilvánosságra hozta – egyéb visszásságokkal együtt –, hogy a 3-as metró Kőér utcai remízében több dolgozót rendszeresen létszámleépítéssel fenyegetnek a helyi vezetők. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet felszólította a vezérigazgatót, hogy mondvacsinált „tyúkperek” helyett inkább béremelési ajánlaton dolgozzon – írja a Napi Ász.

  Létszámleépítéssel fenyegetett hangulatban, s ettől időnként megfélemlítve dolgoznak a munkavállalók a 3-as metró Kőér utcai remízében – egyebek között ezt állította közleményében, s később nyilatkozatokban is a napokban a BKV egyik szakszervezetének a tisztségviselője, aki ellen ezért a cégvezetés eljárást indított. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) azt követően hozta nyilvánosságra a remízben uralkodó állapotokat, hogy több munkavállaló is panaszkodott, ha felhívják a helyi vezető figyelmét egyes jogszerűtlenül elrendelt munkavégzésre a szerelvények ellenőrzése során, azt a választ kapják, hogy „el lehet menni innen dolgozni”. A dolgozók ezért már félnek bármit is szóvá tenni, mert az ilyen gyakori kijelentések miatt attól tartanak, a hangadókat előbb, utóbb kirúgják.
 
  Mi ez, ha nem megfélemlítés? – kérdezi Nemes Gábor az EKSZ elnöke. A cégvezetés által kifogásolt szakszervezeti állítást egyébként több munkavállaló is kész tanúvallomással alátámasztani – szögezi le az érdekvédő. Nemest azonban mélységesen felháborítja, hogy a mendzsment nem magát a nyilvánosságra hozott helyzetet – például az áldatlan munkakörülményeket és az alacsony létszámot – kezdte kivizsgálni, hanem a munkáját végző tisztségviselőt akarja elhallgattatni egy félelmet keltő erőfitogtatással, azonnali vizsgálattal. Az elnök leszögezi: ez a szakszervezeti jogok totális sárba tiprása, az érdekvédelem szabad véleménynyilvánításának az akadályozása. Márpedig ez törvénytelen – állítja határozottan. A szakszervezet ezért szóban és levélben is felszólította a vezérigazgatót, tartsa be a törvényt, s a szakszervezet üldözése helyett inkább a felvetett problémákat vizsgálja ki. Ez az utasok érdeke is. Nemes úgy véli, a megszellőztetett esetből azért csinál ekkora ügyet a vezetőség, hogy elterelje a figyelmet: a közösségi közlekedésben résztvevő cégek közül egyedül itt nincs még bérmegállapodás, de még csak ajánlat sem. Az elnök felszólítja a vezérigazgatót, hogy mondvacsinált ügyek helyett inkább tegye végre a dolgát: ne csak dicsérgesse nyilvánosan – és megérdemelten – a BKV dolgozóinak áldozatkész munkáját, hanem béremeléssel is honorálja azt. Nemes emlékeztet a vezérigazgatónak a médiában a napokban megjelent közleményére, miszerint a cég pozitív gazdálkodási eredménnyel zárta az évet. Ennek alapján a szakszervezet nem érti, hogy akkor miért húzza az időt, miért nem tesz végre érdemi ajánlatot.
 
Forrás: napiaszonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Béremelés helyett koncepciós eljárás a BKV-nál? .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector