Startlaphoz Csatlakozz!

„Legalább fél órán át tartottak bent minket”

Nem akartak sztrájkot törni, ezért nem engedték őket haza

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 22. szerda, 10:18

A Trezex pénzszállítói nem akartak keresztbetenni kollégáiknak, így amikor visszautasították a JNF Security sztrájkja miatt lepattanó munkákat, emberesen kiszúrtak velük - állítja egy póruljárt munkatársuk.
 
  „Legalább fél órán át tartottak bent minket– mondta az egyik névtelenséget kérő pénzszállító a Hír24-nek pár perccel kiengedése után. Az értékszállító – saját elmondása szerint 15-20 kollégájával egyetemben – azért nem tudta ma kora este elhagyni a Trezex Hungária Zrt. telephelyét, mert nem adhatta le szolgálati fegyverét, kocsija kulcsait. Addig pedig nem léphetünk ki az utcára. Töltött fegyver van nálunk – magyarázza a pórul járt férfi, aki elmesélte, hogyan kerültek kutyaszorítóba.
 
 Ahogyan korábban megírtuk: ma éjféltől határozatlan időre sztrájkot hirdetett az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezete a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeinek védelmében, miután a munkáltatóval még december 18-án elkezdődött 2015-ös bértárgyalások eddig nem vezettek eredményre. A JNT a Magyar Posta leányvállalata.
 
  Az így „lepattanó” munkákat a Trezex munkatársainak kellett volna elvégezniük, ezt ma kora este tudták meg. Nem voltunk hajlandóak sztrájkot törni, kiszúrni a kollégákkal. Mi is ebben az országban élünk, mi is keveset keresünk, egyetértünk a követeléseikkel – mondta forrásunk, aki hozzátette: a vállalat vezérigazgatója, Kárpáti Balázs nyomdafestéket nem tűrő szavakkal” közölte a hazatérésre várakozó értékszállítókkal, hogy aki nem vállalja a munkát, az adja le a fegyverét és tűnjön el.
 
   Ezt is akarták tenni a pénzszállítók, azonban még fél órán keresztül vesztegeltek a telephelyen, mivel addig nem léphetnek ki az utcára, míg szolgálati eszközeiket le nem adják. Arra pedig nem volt mód. Értesítettük az otthoniakat, hogy nem tudunk hazaindulni – mondta forrásunk.
 
Sok ezer munkahelyen
 
  Kérdéseinkkel megkerestük a Trezexet is. Hivatalos állásfoglalásukat változtatás nélkül közöljük:
 
  A Magyar Posta Zrt. a JNT Security Kft. munkavállalóinak mai munkabeszüntetése kapcsán elmaradt értékszállítások egy részének elvégzésével valóban a TrezEx Hungária Zrt.-t kereste meg, amely ezt a megbízást elvállalta, az értékszállítást a megrendelő megelégedésére teljesítette.
 
  A délután folyamán a hirtelen beérkező megrendelés kapcsán elvégzendő adminisztrációs feladatok, a járatszervezések és az extra szállítások kapcsán szükségessé vált túlórabeosztások miatt valóban valamivel később tudták leadni a műszak végén a munkavállalók a szolgálatot és ezzel együtt felszerelésüket, de ezt a kollégák döntő többsége megértéssel fogadta. Közülük sokan vállalták az extra szállítások okozta túlórát is, a rájuk bízott feladatot a tőlük elvárt professzionalizmussal, biztonsággal elvégezték, hozzáállásukat a vállalat a túlóra elvállalásakor és ezúton is köszöni.
 
  A TrezEx azon munkatársai, akik a túlóra lehetőségével nem kívántak élni, némi csúszással ugyan, de le tudták adni felszerelésüket, és ezt követően távoztak a vállalat telephelyéről.
 
  A helyzetet félreértelmező és sérelmező 2-3 munkavállaló és a menedzsment között lefolytatott beszélgetés – amelyhez hasonlók naponta több ezer munkahelyen lezajlanak – nem tartozik a nyilvánosságra, az csak a munkavállalók és a munkáltató ügye.
 
Forrás: hir24.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem akartak sztrájkot törni, ezért nem engedték őket haza.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector