Startlaphoz Csatlakozz!

6900 szervezetnek küldtkki felkérő levelet

A közszféra korrupciós kockázatait méri fel az ÁSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 28. csütörtök, 12:33

Ötödik alkalommal folytatja le a közszféra korrupciós kockázatait feltérképező integritásfelmérését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - tájékoztatta a szervezet projektvezetője csütörtökön az MTI-t.

    A felmérés keretében az ÁSZ 6900 szervezetnek küldött ki felkérő levelet, de 2015. június 26-ig minden költségvetési szervnek lehetősége van csatlakozásra és az elektronikus kérdőív kitöltésére - közölte Szatmári János.

    Hozzátette: a 2015-ös felmérés indításával egy időben a kormány határozatban rögzítette, hogy az államigazgatási szerveknél fel kell térképezni azokat a munkaköröket, amelyeket a korrupciós kockázatok fokozottan érintenek.

    A projektvezető kitért arra, hogy ellenőrzési tapasztalataik szerint szükséges a korrupció megelőzését szolgáló kontrollok megerősítése.

    Az integritásprojekt éppen a korrupció által a leginkább veszélyeztetett területek feltárását szolgálja, az intézmények vezetői pedig visszajelzést kapnak a felmérés nyomán szervezetük korrupciós védettségéről - fűzte hozzá.

    Mindezzel kapcsolatban emlékeztetett: a nemzeti korrupcióellenes programról szóló, most elfogadott kormányhatározatban szerepel az is, hogy a közszféra intézményeinél népszerűsíteni kell a csatlakozást az ÁSZ integritásfelméréséhez, továbbá a kormány szorgalmazza a vizsgálat kiterjesztését a többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságokra is.

    A projektvezető hangsúlyozta, hogy az adatfelvétellel kapcsolatos információkat az ÁSZ közzéteszi az integritásportálon, illetve az adatfelvétel ideje alatt a számvevőszék munkatársai az intézmények rendelkezésére állnak a kérdőívek kitöltésével összefüggő kérdésekkel kapcsolatban.

    A felmérésben részt vevő szervezetek számára segítséget jelent a portálon létrehozott fórum is, és az intézmények egymással is tudnak véleményt cserélni  - közölte Szatmári János.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A közszféra korrupciós kockázatait méri fel az ÁSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector