Startlaphoz Csatlakozz!

590 millió forintból 51 lakóház épül

Hoffmann Imre: minőségi szervezéssel értéket teremthet a közfoglalkoztatás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 11. csütörtök, 08:49

A Vályogvető Közfoglalkoztatási Mintaprogramban résztvevő települések egyikeként Tiszatenyő bebizonyította: minőségi szervezéssel és irányítással értékteremtő munkára képesek a közfoglalkoztatottak – jelentette ki a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára a község ifjúsági lakóparkja első épületének szerdai avatásán.

    Hoffmann Imre köszöntőjében kiemelte: az egy éve indult mintaprogramban már az ország öt megyéjének tíz települése vesz részt, amelyekben 590 millió forintból 51 lakóház épül.

    A közfoglalkoztatás keretében megvalósuló beruházásokkal a minisztérium célja a helyiek társadalmi-szociális körülményeinek és a környezet infrastrukturális feltételeinek javítása mellett a korábbinál rendezettebb, vonzóbb falukép kialakítása - mondta.

    Emlékeztetett: Magyarországon több ezer ember él területileg elkülönülő, leromlott telepeken, ahol a házak többsége felújításra szorul, sőt sok helyen már csak az ingatlanok lebontása és újak építése jelenthet megfelelő megoldást. Ezt felismerve indította el a BM a közfoglalkoztatásnak ezt a formáját 2014 májusában.

    Tiszatenyőt az országos mintaprogram egyik legérdekesebb helyszíneként említve közölte: a Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a tárca 37 millió forinttal támogatta egy 16 lakásosra tervezett ifjúsági lakópark első, négylakásos házának felépítését. A szerdán átadott „fecskeház” kialakítása 17 helybeli foglalkoztatását tette lehetővé – hangsúlyozta Hoffmann Imre.

    Szólt arról is, hogy Tiszatenyő négy éve gyárt saját géppel földtéglákat, és elsőként kezdeményezte a vályogra alapozott házépítési programot a Belügyminisztériumnál. A tárca támogatásával 2013-ban már ezzel a technológiával épültek szociális családi házak Gilvánfán.

    Kazinczi István (Fidesz-KDNP), Tiszatenyő polgármestere az átadó ünnepségen úgy fogalmazott: „a mai nap a mi Oscar-gálánk”. Szavai szerint a település a közfoglalkoztatás egyik hazai zászlóshajója, ám minden elismerésnél értékesebb számukra a falu díszévé vált épület, amely a közösen elvégzett munka igazi jutalma.

    Felidézte: a községben évek óta működik a vályogvető program, amelynek résztvevői állattartó telepeket, szociális létesítményeket és öltözőket, melegedőket építettek. Kitért arra is, hogy a faluban a közfoglalkoztatásnak köszönhetően az elmúlt négy évben gyakorlatilag megszűnt a munkanélküliség.

    Elmondta: jelenleg 35 hektáron gazdálkodnak, száz szarvasmarhát, háromszáznál több sertést és több ezer baromfit tartanak, savanyító, tejfeldolgozó, szikvíz-előállító, baromfikeltető és tésztaüzemük jelentős árbevételt termel.

    Emellett Tiszatenyő konyhája hat településen több mint ezer embert lát el meleg étellel, és - ugyancsak a közfoglalkoztatási program részeként - virágboltot, sőt a fiataloknak szórakozóhelyet is üzemeltetnek.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hoffmann Imre: minőségi szervezéssel értéket teremthet a közfoglalkoztatás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector