Startlaphoz Csatlakozz!

A magyarok 23 százaléka váltott munkát az elmúlt egy évben

A fizetésért vállalnak munkát, de a családért mondanak fel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 25. csütörtök, 12:31

 A magyarok 23 százaléka váltott munkát az elmúlt egy évben, és további 22 százalék tervezgeti, hogy a következő évben keres új állást – derült ki a Randstad Award alapját képező reprezentatív, független felmérésből, amelyben több mint 7000 potenciális munkavállalót kérdeztek meg. „Ez azt jelenti, hogy a vállalatok az alkalmazottaik alig több mint felére számíthatnak hosszú távon” – mondta Szokody Ágnes, a Randstad Hungary marketing menedzsere.

  A legnagyobb magyarországi munkaerő-közvetítő cég adatai szerint a legtöbben a jobb fizetés reményében váltanak. Az elmúlt egy évben új állást keresők körében a második leggyakoribb ok a fizetésen felüli juttatások, bónuszok elmaradása, ezt pedig a karrierlehetőségek hiánya követi. Ugyanakkor a nők az átlagnál gyakrabban mondanak fel a család érdekeit szem előtt tartva. Az új állás keresését még csak fontolgató hölgyeknél 21 százalék jelölte meg indokként a munka és magánélet egyensúlyának felborulását, a ténylegesen állást váltóknál viszont már 28 százalékban volt ez a felmondás oka. A férfiak közül csak minden negyedik hagyja ott a munkahelyét a családra hivatkozva.

   Amennyiben egy vállalat szeretné megtartani vagy magához vonzani a női munkaerőt, a Randstad Award alapját képező felmérés szerint szintén a munka és magánélet egyensúlyát támogató intézkedésekben érdemes gondolkodnia. A kutatásból kiderül, hogy a nők 41 százaléka marad a munkahelyén, ha úgy érzi, a családjára is jut elég ideje. Az állások megpályázásakor is ez a harmadik legfontosabb szempont számukra a fizetés és a munka hosszú távú biztonsága mellett.

 Szokody Ágnes, a Randstad Hungary marketing menedzsere elmondta, hogy a vállalatok sokféleképpen támogathatják dolgozóikat az egyensúly megteremtésében: bevezethetik a rugalmas beosztást egy bizonyos „törzsidő” mellett, engedélyezhetik az otthoni munkavégzést, de dönthetnek a részmunkaidő vagy a munkamegosztás mellett is.

  A Randstad Award eredményei szerint egyébként a nők közül a legtöbben szolgáltató cégeknél dolgoznának szívesen, ezt követik az FMCG vállalatok. „Míg az összesített eredmények szerint az autóipar a második legvonzóbb szektor Magyarországon, a nők toplistájáról ez hiányzik. A hölgyek a gyógyszeripart sorolták a harmadik helyre – talán épp azért, mert erről a szektorról gondolják úgy a legtöbben, hogy támogatja a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését” – magyarázta Szokody Ágnes.

  A 23 országot és a világgazdaság háromnegyedét lefedő kutatásból más érdekességek is kiderültek – például az, hogy a magyarok világelsők a közösségi oldalak használatában, ha álláskeresésről van szó. Míg globális összesítésben a munkavállalók 49 százaléka néz körül ilyen oldalakon is, amikor munkahelyet akar váltani, addig Magyarországon 75 százalék tesz így. Az egyes platformokat tekintve a Facebook vezet: tízből nyolcan használják ezt azok közül, akik közösségi oldalon keresnek új munkát.
 
Forrás: otvenentul.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A fizetésért vállalnak munkát, de a családért mondanak fel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector