Startlaphoz Csatlakozz!

Jelenleg túlságosan szétaprózott a rendszer

Már csak az apróbb finomítások vannak hátra a szakszervezeti integrációhoz

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. szeptember 26. csütörtök, 08:42

 Már csak az apróbb finomítások vannak hátra a három szakszervezeti konföderáció egyesüléséhez - mondta az MSZOSZ alelnöke Kaposváron. A hatékonyabb munka érdekében fognak össze az érdekképviseletek, hiszen jelenleg túlságosan szétaprózott a rendszer, sok esetben még a szolgáltatási terület határai sem egyértelműek. Ezen változtatna az integráció, amely három nagy tömörülés összeolvadásával jöhet létre – olvasható a somogytv.hu oldalán.

   Egyesítik anyagi és szellemi erőforrásaikat a szakszervezetek, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, az Autonóm Szakszerveztek Szövetsége és az MSZOSZ a hatékonyabb munkavégzés érdekében fog össze.

Hernádvölgyi Andrea, Autonóm Szakszervezetek:
- Nyilvánvaló, hogyha ezek a konföderációk nem külön-külön hanem együttesen próbálnak fellépni egy sokkal nagyobb erővel szemben, akkor reményeink szerint semmilyen színű, semmilyen kormányzat nem tudja megkerülni őket majd. És figyelembe kell venni a véleményüket.


   Például a törvényhozás során - tette hozzá az MSZOSZ alelnöke. A magyar szakszervezeti erők kétharmadát tömöríti majd az új szövetség.

Svajda József, alelnök, MSZOSZ:
- Itt a megyében valószínűleg egy centrumban lesz majd az összes konföderációs kolléga. Mert ez lesz olcsóbb, így lehet összefogni az erőt és a tudást, amit tudunk átadni.

   A fúziótól azt várják a szakemberek, hogy hatékonyabb lesz az érdekvédelmi munka.
Hernádvölgyi Andrea, Autonóm Szakszervezetek:
- Az érdekvédelem egyre nehezebb annál is inkább mert megnyirbálták a szakszervezetek jogosítványait. Az emberek pedig pontosan azért mert a munkahely féltés egyre nagyobb. Ráadásul nagyon sok munkáltató és sajnos azt kell mondani, hogy a munkáltatók többsége vissza is él avval, hogy 100 km-es környezetben nem lehet munkahelyet találni.

A munkáltatók a munkabérek és az egyéb juttatások kiadásánál nem túl bőkezűek - mondták a szakszervezeti vezetők - de gyakran a munkaidővel is trükköznek. Ezen is változtatnának az érdekvédelmi szervezetek a jövőben.

Forrás: somogytv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Már csak az apróbb finomítások vannak hátra a szakszervezeti integrációhoz.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector