Startlaphoz Csatlakozz!

Internet-adó helyett?! 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 01. szombat, 07:37
A kormánynak az a célja, hogy 2018-ig az ország teljes területén legyen szélessávú internet-szolgáltatás, amire 180 milliárd forint keretösszeget különítettek el - közölte az európai uniós fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár pénteken Debrecenben.

   Csepreghy Nándor szerint ez a lakosságnak lehetővé teszi az elektronikus ügyintézést, a vállalkozások pedig kizárólag digitális úton adhatják majd be a pályázati dokumentumokat. A helyettes államtitkár emlékeztetett rá, hogy a Brüsszellel kötött partnerségi megállapodás alapján a 2014-2020-as költségvetési időszakban Magyarország 34,5 milliárd euró, mintegy 12 ezer milliárd forint támogatást hívhat le. „Ekkora összeg Magyarország fejlesztésére egy összegben soha nem állt még rendelkezésre” - tette hozzá.
 
   A források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják, de a kormánynak az a szándéka, hogy az EU-források felhasználása nem lehet mentőöv a megmaradásért, hanem olyan segítség, ami a hátrányok ledolgozására szolgál, segíti a hazai kkv-k felzárkózását a külföldi gazdasági szeplőkhöz - ismertette Csepreghy Nándor. A helyettes államtitkár szerint olyan innovációs programokra van szükség, amelyek a foglalkoztatás terén segítik elérni azt a célt, hogy 2020-ig ötmillió adófizető legyen az országban.
 
   Ez további 900 ezer ember bevonását jelenti a foglalkoztatásba, ideértve a klasszikus területek mellett a részmunkaidőben, illetve a távfoglalkoztatásban résztvevőket - magyarázta. A foglalkoztatás mellett a közlekedésfejlesztést emelte ki Csepreghy Nándor, hangsúlyozva azt a törekvést, hogy minden megyeszékhely gyorsforgalmi utakkal kapcsolódjon a hazai autópálya-hálózathoz, az összes autópálya elérje az országhatárokat, és javuljon a vidéki települések elérhetősége.
 
   A tervezett változtatások közül elmondta: január elsejétől minden vállalkozás, amelyik az előző évben befizetett adójánál kevesebb támogatási forrást igényel, bankgarancia nélkül teheti ezt meg. Ugyancsak kedvező változás, hogy ameddig ki nem fizetik a pályázónak a támogatás 90 százalékát, addig nem kell saját erőt betennie a fejlesztésbe, 300 millió forint beruházási összeg alatt pedig normatív rendszert határoznak meg, s aki a feltételeket teljesíti, ebben a formában azonnal hozzájut a pályázati pénzhez - magyarázta Csepreghy Nándor.

   Hozzátette: az új rendszerben a pályázati kiírás megjelenését követően 30 napon keresztül senkinek nem lesz lehetősége beadni a pályázatát. Minden vállalkozás és önkormányzat, a várakozási idő lejártával, egyszerre kap lehetőséget arra, hogy - kizárólag - elektronikus úton beadja a dokumentumokat.
Csepreghy Nándor fontosnak nevezte a „területi döntéshozók helyzetbe hozását”, s kijelentette: 2020-ig olyan fejlesztési rendszer kiépítése a cél, ami Magyarországot akkor is versenyképessé teszi a régióban, ha már EU-források nem, vagy csak kevésbé állnak majd rendelkezésre. Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés elnöke a 2014-2020 közötti uniós támogatási ciklusra való felkészülési projektet lezáró rendezvényen bemutatta a megye területfejlesztési programját.   
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Internet-adó helyett?! 2018-ig mindenütt lesz szélessávú internet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector