Startlaphoz Csatlakozz!

Közmunkán múlna a kistelepülések polgármestereinek többletjövedelme

 Bár még az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ellenzéki tagjai is támogatták, a kormánypárti képviselők végül leszavazták azt a javaslatot, amit az egyébként szintén fideszes Boldog István nyújtott be, és amely rendezte volna a kistelepülési polgármesterek bérkérdését – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Sobotka: ha folytatódik a bevándorlás, összeomolhatnak a társadalombiztosítási rendszerek

Ha a következő hónapokban is folytatódik a jelenlegi bevándorlási hullám az Európai Unióba, fennáll a veszélye annak, hogy összeomolhatnak a tagállamok társadalombiztosítási rendszerei - jelentette ki Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök kedden Prágában.

Bővebben




Ezért jó a női IT-vezető

Ha valamelyik cégnél nő felel az informatikáért, ott valószínűleg többet költenek IT-re, mint más helyeken, ahol egy férfi irányítja a területet. Többek között ez derült ki a Gartner globális CIO-kutatásából, amelynek keretében több mint 2800 nagyvállalati informatikai vezetőt kérdeztek meg a világ 84 országában – írja a bitport.hu.

Bővebben




NGM: nőtt a szabálytalanul foglalkoztatott munkavállalók aránya

Az ellenőrzött munkavállalók 62 százalékát, mintegy 22 600 embert foglalkoztattak szabálytalanul idén az első negyedévben, ami 11 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest - derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztályának tájékoztatásából.

Bővebben




Növelnék az egészségtudatosságot, a biztonságot, illetve a tájékozottságot a munkahelyeken

A munkavállalók és a munkáltatók tájékozottságának, tudatosságának növelése a célja a Nemzetgazdasági Minisztérium „A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése” című európai uniós kiemelt projektjének. El szeretnék érni, hogy minél több munkavállaló tisztában legyen a munkavállalást és a munkavégzést érintő jogaival és kötelezettségeivel, a munkáltatók pedig egyre nagyobb számban ismerjék fel, hogy a szabályoknak megfelelő munkakörülmények megteremtése nemcsak egyéni, hanem üzleti-vállalati és össztársadalmi érdek is – írja a Profession.

Bővebben




PSZ: Még az idén kapnak béren kívüli juttatást az oktató-nevelő munkát segítők

Még az idén 50 ezer forintos béren kívüli juttatásban részesülnek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) alkalmazásában álló, az oktató-nevelő munkát közvetlenül segítő munkatársak - jelentette be Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden Budapesten.

Bővebben




Étkezésre költenek legtöbbet a magyar nyugdíjasok

A magyar nyugdíjasok rezsire (azaz lakásra, vízre, áramra, gázra és üzemanyagra), valamint mindennapi élelmiszerre költenek a legtöbbet, előbbire jövedelmük 27,7 százalékát, utóbbira pedig 24,6 százalékát fordítják - derül ki az Allianz International Pensions 32 európai országra kiterjedő elemzéséből.

Bővebben




Elfogadták a jövő évi adótörvényeket

Elfogadta az Országgyűlés kedden a jövő évi adótörvénycsomagot, amely alapján 2016-ban 15 százalékra csökken a személyi jövedelemadó (szja) kulcsa, és 5 százalékra a sertés tőkehúsok áfája, ezenkívül mérséklődik a bankadó, valamint változik a közműadó. A törvény bevezeti a növekedési adóhitel-kedvezményt, amelynek lényege, hogy bizonyos feltételeknek megfelelő vállalkozások elhalaszthatják az adó megfizetését, és azt két év alatt nyolc részletben teljesíthetik.

Bővebben




Az IMF szerint a szegények jövedelmét kell növelni

Egy friss felmérés szerint a gazdagok további gazdagodása lelassítja a GDP bővülését, az egyenlőségre való törekvés viszont gyorsítja a nemzeti össztermék növekedését – írja a HVG.

Bővebben




Felkészülés a munkaügyi ellenőrzésre

2015. június-júliusban a munkaügyi felügyelőségek a munkavállalók jogviszonyának rendezettsége érdekében a foglalkoztatásra vonatkozó alapvető szabályok érvényre juttatására irányuló akcióellenőrzést tartanak. Az ellenőrzés kiterjed a munkaszerződések alakszerűségére, a munkavállalói jogalanyisággal kapcsolatos életkori feltételekre (ideértve a gyermekmunka tilalmát is), továbbá a munkaszerződés lényeges tartalmi elemeire és a foglalkoztató írásbeli tájékoztatási kötelezettségére is – írja a munkajog.hu.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector