Startlaphoz Csatlakozz!

Húszezren kötöttek támogatott nyugdíjbiztosítást

Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerződés élt, amelyre ez év elejétől jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény - nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivője hétfőn az MTI-nek.

Bővebben




A Borsodchem 84 millió euróért épít új üzemet Kazincbarcikán

Új sósav konverziós üzemet hoz létre a kormány támogatásával Kazincbarcikán a kínai Wanhua csoport tulajdonában lévő Borsodchem Zrt., amelynél a 84 millió eurós beruházásnak köszönhetően legalább 70 új munkahely jön létre - jelentette be hétfőn Budapesten Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Csien-seng Ting, aBorsodChem elnök-vezérigazgatója.

Bővebben




Négynapos munkahét: ezért lenne jó a szakértő szerint

Valószínűleg minden gyerek és felnőtt fejében megfordult már néhányszor, hogy milyen jó is lenne, ha pénteken már nem kellene iskolába, dolgozni menni – írja a femina.hu.

Bővebben




A munkavállalók száma növekedjen, ne a stressz

Az EU 28 tagállamában a következő évtizedekben a magasabb várható élettartamnak köszönhetően 2010 és 2030 között majdnem 10 millió fővel fog növekedni az idősebb, 55–64 éves korcsoport aránya az aktív korú népességen belül, miközben az összes többi korcsoport csökkenő tendenciát mutat. A tagállamok átlagéletkorának emelkedése miatt hatékony reformokra van szükség ahhoz, hogy az idősebb munkavállalók hosszabb ideig egészségesek és aktívak maradjanak – írja a bellacafe.hu.

Bővebben




Jön a meleg, jár a védőital

A hétvégén kezdődött hőség a munkáltatókra is ró kötelezettségeket: a munkavédelmi előírásokat nemcsak a szabadban, hanem a zárt térben, irodákban dolgozóknál is be kell tartani – a munkavédelmi hatóság bírságolhat is. A legfontosabb a védőital és a pihenőidő – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben




Lehet választani: adóemelés vagy nyugdíjcsökkentés?

A kettő közül az egyik tuti. Enélkül ugyanis nem lesz korrekt a nyugdíjrendszer. Németh György nyugdíjszakértő szerint attól még nem születik több gyermek, hogy magasabb nyugdíjat ígérnek a most aktív generációnak. Érdemes lenne viszont elgondolkozni azon, hogy azokat, akiknek négy vagy ennél több gyermekük van, engedjék ki a rendszerből. Németh György azt is mondta: a kormány adócsökkentési ígérete nem több politikai szimbólumnál, a magánnyugdíj-pénztárak megszüntetése durva és álságos volt. Interjú a Privátbankár oldalán.

Bővebben




Amit az idénymunkáról tudni kell

Ha belepillantunk az újságokba, abból is megállapíthatjuk, hogy itt van a nyár, hogy tele vannak idénymunkával kapcsolatos hirdetésekkel. Kőműves brigád keres például építkezést. Az idénymunkára vonatkozó munkajogi szabályokat tekinti át Kéri Ádám írása a HR Blogon.

Bővebben




Tovább fog zuhanni az ország népessége

 2011 és 2060 között a legoptimistább, magas termékenységgel számoló előrejelzés is közel 1,4 milliós veszteséget jelez Magyarországon – írja a Világgazdaság.

Bővebben




Unió: Ausztria ne korlátozza a külföldi síoktatókat!

 Az Európai Unió felszólította Ausztriát, hogy jogszabályait hozza szinkronba az uniós alapelvekkel, vagyis biztosítsa a munkavállalók szabad munkáját. Ezúttal az unióból érkező síoktatók miatt, akiket két tartományban (Tirol és Stájerország) ér negatív megkülönböztetés – olvasható a sielok.hu oldalán.

Bővebben




Czomba Sándor szerint sikeres, amit elkezdtek

Diákmunka, diplomamentő program, szakképzés, felnőttképzés, több tízmilliárd forinttal megemelt közfoglalkoztatási összeg. Czomba Sándor munkaerő-piaci és képzési államtitkár ezekről a minisztériumi programokról beszélt a lapunknak adott interjúban. Kiemelte: az előző kormányzati ciklusban elkezdték, most pedig folytatják a munkanélküliség visszaszorítását, a foglalkoztatás bővítését. A javuló statisztikai mutatók magukért beszélnek – írja a Magyar Hírlap.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector