Startlaphoz Csatlakozz!

Miért kell a munkaügyi audit?

 A munkáltatók működésében kulcsfontossággal bír a munkajogi és egyéb, a munkaviszonyhoz kapcsolódó jogszabályok és szabályozások gyakorlati alkalmazásának megoldása, ezek rendszeres ellenőrzése, valamint a külső ellenőrzésekre való felkészülés. Ebben a munkában munkaügyi auditorok segíthetik a vállalatokat, akiknek a képzése kisebb volumenben már 2012-ben elindult, de egyetemi, posztgraduális képzésként csak 2014 szeptemberétől fog indulni a Pécsi Egyetemen. A munkaügyi auditról és képzésről kérdeztük Balogh Monikát, a BAC & Co. Ltd. ügyvezető partnered – írja a munkajog.hu.

Bővebben
Változtak a szabályok: ilyen tanári portfóliót kell leadni november végéig

Kevesebb dokumentumot kell csatolni a pedagógusok portfóliójához - derül ki abból az útmutatóból, amelynek módosított változatát hétfőn tette közzé oldalán az Oktatási Hivatal. Mutatjuk a legfontosabb változásokat – írja az eduline.hu.

Bővebben
Megszűnhet a dohánytermesztési ágazat, húszezren kerülhetnek utcára Magyarországon

A jövő évtől több tízezren veszíthetik el állásukat az amúgy is munkanélküliség sújtotta Kelet-Magyarországon, közülük rengeteg roma is - áll a Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének közleményében. Mint írják, összesen 24,2 millió eurós támogatástól esnek el a hazai dohánytermesztésben dolgozók, miután az EU a 2015-ös évtől már nem biztosítja a szerkezetátalakítási támogatást.

Bővebben
Szakszervezeti vezető munkaidő kedvezménye

A felperesnek havi 175 óra munkaidő-kedvezmény járt, ezért felmentették a munkavégzési kötelezettség alól – olvasható a munkajog.hu oldalán.

Bővebben
Sztrájkkal fenyegetnek a Lufthansa pilótái

A szakszervezet magasabb béreket követel az 5400 pilóta számára és azt, hogy a vállalat őrizze meg egyedi nyugdíjszabályozását – olvasható a Napi Gazdaságban.

Bővebben
Távmunka: hiányzik a bizalom, és félünk az elszigeteltségtől is

A magyar munkavállalók 80 százaléka szívesen dolgozna otthonról – derül ki a profession.hu felméréséből. Magyarországon a klasszikus távmunka aránya igen alacsony, pedig a munkavállalók részéről láthatóan lenne rá igény, és a technikai feltételek is adottak. A szakértő szerint így csak a bizalom hiányzik az otthoni munkavégzés hazai elterjedéséhez.

Bővebben
Lázár János megmagyarázta a postai kirúgásokat

Megnevezte a felelősöket a postások ezreinek utcára kerüléséért Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter mintha átmenetileg elfelejtkezett volna a kormány munkahelyvédelmi, illetve a munkahelyteremtés fontosságát sulykoló propagandájáról, és megértően kommentálta az állami kézben lévő Magyar Posta Zrt. létszámcsökkentő lépéseit.

Bővebben
Alkalmas a pedagógusok minősítésére a portfolió?

2018-19-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren. A szakszervezetek vitatják, hogy ez alkalmas lenne a tanítók és tanárok értékelésére, de a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra – olvasható az Infórádió oldalán.

Bővebben
Orvosolható?

 A napokban közölték a hírt: hiába emelték az orvosok bérét, az elvándorlási hullám tovább tart, idén még többen hagyták el az országot. Erről is kérdezte a 168 órában dr. Szabó Attilát, a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinikájának vezetőjét Székely Ilona.

Bővebben
Kiemelt ápolási juttatás

 Júliusban már csaknem tízezren kaptak kiemelt ápolási díjat, amely a legsúlyosabb betegeket otthonukban ápoló hozzátartozóknak jár. Ez három hónap alatt közel négyszeres létszámnövekedést jelent. Nőtt az ápolási díjban részesülők összlétszáma is – tudta meg lapunk. A kiemelt ápolási díjat januárban vezette be a kormány, összege nyolcvan százalékkal magasabb az ápolási díj alapösszegénél – olvasható a Magyar Nemzetben.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector