Startlaphoz Csatlakozz!

2018-19-re minden oktató átesik az értékelésen

Alkalmas a pedagógusok minősítésére a portfolió?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. augusztus 26. kedd, 11:12

2018-19-re minden pedagógus átesik az új minősítési rendszeren. A szakszervezetek vitatják, hogy ez alkalmas lenne a tanítók és tanárok értékelésére, de a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra – olvasható az Infórádió oldalán.
 
  Tizenkilencezer pedagógus jelentkezett idén a minősítési eljárásra, hogy Pedagógus I., II. vagy kiemelt kategóriába kerüljön - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár.  „Ők, ha november 30-ig feltöltik az újra megnyíló felületre az életútjukat bemutató portfoliót, akkor meg kell majd szervezni, hogy a minősítésük megtörténjen 2015-ben. Ehhez van szükség arra az ötezer emberre, akiknek a továbbképzése jelenleg zajlik.”

   2018-19-re minden oktató átesik a szakmai minősítésen.

   Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint bizonytalanságok közepette indulhat az új tanév. „Az ellenőrzési, tanfelügyeleti rendszer nem a legkorszerűbb módszer, hiszen egy óralátogatás mindig csak egy pillanatnyi helyzetet rögzít.”

   Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint a pedagógusok többsége eleget tesz majd a törvénynek és feltölti a minősítéshez szükséges adatokat a megfelelő weboldalra. „Az, hogy egyetértünk-e ezzel vagy sem, hogy a portfolió alkalmas-e a minősítésre, az vita kérdése, de ezt a minisztérium, illetve a törvény eldöntötte: ez van.”

  Mindeközben szombaton a köznevelésért felelős államtitkár 336 állami fenntartású általános és középiskola igazgatójának, intézményvezetőjének adta át a megbízásáról szóló okiratot a budapesti Móricz Zsigmond Gimnáziumban. Az új tanév jövő hétfőn kezdődik.
 
Forrás: Inforádió

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Alkalmas a pedagógusok minősítésére a portfolió?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector