Startlaphoz Csatlakozz!

Munkahelyi hiányzás családi okból

 A Munka törvénykönyve számos rendelkezésével elismeri, hogy a munkavállalónak családi kötelezettségei is vannak, amelyekre tekintettel igazoltan hiányozhat a munkahelyről. Ezek közül az egyik kevésbé ismert, de annál fontosabb eset, amikor különös méltánylást érdemlő személyi, családi körülmény miatt lehet távol a munkavállaló – írja az ado.hu.

Bővebben




Pályaválasztási kiállításokat szerveznek a munkaügyi központok

Pályaválasztási kiállításokat szerveznek a kormányhivatalok munkaügyi központjai októberben és novemberben országszerte, segítve a fiatalok elhelyezkedési döntését.

Bővebben




Januártól emelkedik a minimálbér Csehországban

Januártól 700 koronával 9200 koronára (1 korona 11,3 forint) emelkedik a minimálbér Csehországban. Bohuslav Sobotka miniszterelnök a kormány hétfői döntését ismertetve közölte, hogy az érdekegyeztető tanács munkaadói oldala nem ért egyet a kormány döntésével. A kormányfő szerint a minimálbér emelésére szükség volt, mert a jelenlegi szint nem biztosít méltó megélhetést az érintetteknek. A minimálbér legutóbb 2013 augusztusában emelkedett 500 koronával. Ezt megelőzően csak 2007 januárjában volt emelés.

Bővebben




Az életpályamodell új, az MKKSZ követelése a régi

Újra és újra béremelést és törvényes munkakörülményeket kérnek a köztisztviselők – erről is tárgyal a legnagyobb szakszervezetük. Az ürügy új: életpályamodellt akar nekik a kormány – írja a delmagyar.hu.

Bővebben




Így vernek át sokakat Magyarországon

 A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) közreműködése óta könnyebben juthatnak követeléseikhez a pórul járt építési vállalkozók közül azok, akik a munkavégzés alatt minden folyamatot megfelelően dokumentáltak. A legtöbb vitát és nemfizetést a pótmunkák elszámolása gerjeszti.

Bővebben




Az Air France járatainak legalább a fele nem száll föl a sztrájk miatt

Az Air France légitársaság gépeinek legalább a fele nem száll fel hétfőn a pilóták sztrájkja miatt, de az arány nyolcvan százalékra is emelkedhet a nap folyamán - közölte a pilóták egyik szakszervezete, amely hosszú konfliktusra számít.

Bővebben




Béremeléssel és létszámemeléssel számol a közszférában a kormány

Béremeléssel és létszámemeléssel számol a közszférában a kormány 2015-ben. A büdzsé várható többletterheihez és a GDP-arányosan csökkenő államadóssághoz izmos gazdasági növekedés kell, az szja vagy a társasági adó csökkentése nem valószínű.

Bővebben




A legkapósabb szakmák: kik tudnak a legkönnyebben elhelyezkedni?

Idén szeptemberben több mint 70 000 diák kezdte meg tanulmányait felsőoktatási intézményben, a legtöbben gazdálkodási és menedzsment, jogász és gépészmérnöki szakon. De vajon mely szakok elvégzése után indulnak a fiatalok legnagyobb eséllyel az álláspiacon és az általuk preferált területek mennyire állnak összhangban az álláspiac igényeivel? – olvasható a profession.hu oldalán.

Bővebben




Ezt is tudni kell a nyugdíj előtti segélyről

Befolyásolja-e a nyugdíj előtti álláskeresési járadék, illetve segély alacsony összege a majdani nyugdíjellátást, s lehet-e munkát vállalni a nyugdíj előtti segély folyósítása mellett? – kérdezték olvasóink. Winkler Róbert, az adozona.hu nyugdíjszakértője válaszolt.

Bővebben




Drasztikusan meggyengülhetnek a hallgatói érdekképviseletek

 Drasztikusan meggyengülhetnek a hallgatói érdekképviseletek, ha a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) javaslatait megszívleli a kormány. A gólyatábori botrány miatt kipécézett ELTE-n például 12-ről három főre csökkenne a hallgatók létszáma az egyetem legfőbb döntéshozó szervében, a szenátusban, és ezzel párhuzamosan a kari tanácsokban is kevesebb diák ülne. A támadás az egyik olvasatban a kormány kontra hallgatói szervezetek-meccs egyenes folytatása, ugyanakkor vannak olyan hangok is, amelyek szerint a HÖK-ök nem azzal foglalkoznak, amivel kellene nekik, és ezért volna ideje újragondolni a jogköreiket – írja a HVG.

Bővebben





Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector