Startlaphoz Csatlakozz!

A jelenkori társadalmi mobilitás természete

A hátrányos helyzetű magyar vidékekről a munkaerő egy része Nyugat-Magyarország felé vándorol, ám érzékelhető egy ellenkező irányú mozgás is: a nyugat- és közép-dunántúli vállalkozások az Alföldön vagy Borsodban létesítenek telephelyet, különböző kedvezmények hatására helybe viszik a munkát – vázolja a jelenkori társadalmi mobilitás természetét Rechnitzer János professzor, régiókutató a Népszabadságban.

Bővebben
A rendőrök a szolgálat idejük alatt nem hordhatják magukkal a privát mobiljukat

Megtiltották a rendőröknek, hogy a saját mobiljukat használják szolgálat közben. Márpedig számos esetben nagyon jól jön az alternatív hálózat: a tragikus kimenetelű augusztus 20-i tűzijáték idején vagy a tévészékház ostromakor is összeomlott a rendőrök rádiós összeköttetése. A Zsanett-ügyben megvádolt rendőröket is a mobiljuk mentette meg – írja a HVG.

Bővebben
Be kell jelenteni a családi kedvezményt érintő változásokat

Tanévzárás után a szülőknek érdemes odafigyelni a gyermekeik után igénybe vett családi kedvezményre, ugyanis a jogosultság év közben is megszűnhet. A változást be kell jelenteni a munkáltatónak - hívja fel a figyelmet sajtóközleményében a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatósága.

Bővebben
Sokakat blokkol a versenyhelyzet a munkahelyen

Az egészséges verseny ösztönzően hathat a munkamorálra és a kreativitásra, de ha túlburjánzik, maradandó károkat okozhat. Friss felmérések alapján az emberek 50%-át motiválja a versenyszituáció, 25%-a érzéketlen a versenyre, 25%-ukat viszont blokkolja a versenyhelyzet, különösen a nőket, akik nagyon rosszul teljesítenek, ha túl nagy lesz a munkahelyi verseny – írja a HVG.

Bővebben
Hirtelen duplázódott a közmunkások száma a KLIK-nél

A legfrissebb adatok szerint több mint a duplájára növelte a közmunkások létszámát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK).

Bővebben
A SZÉP kártya problémái

Évről-évre azt tapasztaljuk, hogy a munkáltatók által a SZÉP kártyára utalt összegek nemhogy nem kerülnek a dolgozók által felhasználásra, de elég nagy részük megmarad. Vajon mi lehet ennek az oka? – tette fel a kérdést az adozona.hu.

Bővebben
Közzétették a be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók júniusi listáját

 Közzétette a be nem jelentett munkavállalókat foglalkoztató munkáltatók júniusi listáját a NAV. A listán mintegy ötezer foglalkoztató szerepel – írja az adozona.hu.

Bővebben
A megváltozott munkaképességűek 18 százaléka tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon

Magyarországon jelenleg a gazdaságilag aktív, megváltozott munkaképességűek 18 százaléka tud elhelyezkedni a munkaerőpiacon, míg ez az arány 2001-ben még csak 12 százalék volt. A növekedés ellenére jóval elmaradunk a 40-50 százalék közötti uniós átlagtól a Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. kedden közölt összesítése szerint.

Bővebben
Szlovákiában bevezették a minimál-nyugdíjat

Bevezették Szlovákiában a minimál-nyugdíj intézményét szerdán, a vonatkozó társadalombiztosításról szóló törvény módosításának hatályba lépésével.

Bővebben
Felgyorsítaná a kormány a rokkantnyugdíjasok felülvizsgálatát

Felgyorsítja a megváltozott munkaképességűek rehabilitációs felülvizsgálatát az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) előterjesztése - írta a Népszava csütörtökön.

Bővebben

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector