Startlaphoz Csatlakozz!

Zárt rendelők, gyógyszertárak, szünetelő ügyfélfogadás,

Semmelweis-nap, közszolgálati tisztviselők napja

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. július 01. kedd, 11:26

 Ma, a Semmelweis-napon zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, továbbá a közszolgálati tisztviselők napján szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain.

   A Semmelweis-napon, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján ügyeleti rend van az egészségügyi ellátásban, így a háziorvosi és a kórházi ellátásban is - tájékoztatott korábban az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat. A mentők teljes kapacitással dolgoznak.
 
   A legtöbb településen a gyógyszerellátást szintén ügyeleti rend szerint biztosítják. A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tájékoztatása szerint a tagvállalati gyógyszertárak is zárva tartanak, így a vásárlók az ügyeletes gyógyszertárak mellett azokban a patikákban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a folyamatos gyógyszerellátást. Ilyenek például a bevásárlóközpontokban lévő gyógyszertárak. (A gyógyszertári ügyeletekről ide kattintva lehet tájékozódni.)
 
   Július elseje munkaszüneti nap a köztisztviselők és kormánytisztviselők számára is, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak.
 
   Ma a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain is szünetel az ügyfélfogadás. Ezen a napon a telefonos általános tájékoztató rendszer, valamint az ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszer sem lesz elérhető.
 
   A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint laboratóriumaik ügyeleti rendszerben működnek ezen a napon, erről minden információ megtalálható a weboldalukon. A hivatal zöldszámára érkező lakossági bejelentéseket, amelyeket üzenetrögzítő rögzít, munkatársaik a nap folyamán többször is feldolgozzák majd.
 
  Az egészségügyi államtitkárság kezdeményezésére 2011 óta munkaszüneti nap július elseje, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi és az egészségügyben dolgozók számára.
 
   A köztisztviselők napját 1997-ben tartották meg először, és 2001-től munkaszüneti nap; az egyes hivatalok maguk dönthettek arról, hogy részleges vagy teljes munkaszünetet, illetve ügyeletet tartanak-e. 2011 óta július elseje a kormánytisztviselők napja is.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Semmelweis-nap, közszolgálati tisztviselők napja.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector