Startlaphoz Csatlakozz!

Nem cél a pedagóguselbocsátás

Korrekció előtt a pedagógus-életpályamodell?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 17. hétfő, 14:10

Mindössze fél éve lesz a Nemzetgazdasági Minisztériumnak (NGM) arra, hogy a szakképző iskolákat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (KLIK) saját fennhatósága alá vonja – mondta a Napi Gazdaságnak Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár.

   Odrobina László a lap hétfői számában közölt interjúban úgy vélekedett, az átszervezéssel a szektor átláthatóbb és működőképesebb lesz. Jelenleg a KLIK szakképző iskoláival kapcsolatosan minden komolyabb döntést magasabb szinten kell meghozni, így például az ötmillió forint feletti beszerzéseket még a tankerületi igazgató sem hagyhatja jóvá, ezeket kizárólag a KLIK elnöke engedélyezheti. Márpedig a szakképző iskolákban ilyen döntéseket gyakran kell hozni, és ezek késedelme napi szintű problémákat okoz a képzés normális menetében – mondta.
 
  Az év elejétől kezdve átvizsgálják a szakképző intézményeket, előkészítik az átvétel folyamatát, és minden esetben a helyi viszonyokat szem előtt tartva döntik el, melyik iskolát melyik centrumba integrálják – tette hozzá.
 
Nem cél a pedagóguselbocsátás
 
   A finanszírozást illetően közölte: az a cél, hogy az iskola hozzájáruljon saját fenntartásához, de nem kell önfenntartónak lennie. Az általuk kidolgozott modell célja nem a pedagóguselbocsátás, és nem is lehet közvetlen következménye – mondta.
 
   A helyettes államtitkár arról is beszélt a lapnak, hogy korrekciókat terveznek a pedagógus-életpályamodellen belül. Elképzeléseik szerint olyan struktúrát alakítanak ki, amelyben a mérnök, közgazdász akkor is részesül a pedagógus-életpálya előnyeiben, ha nincs pedagógiai diplomája, ugyanakkor már elkezdte a módszertani ismeretek elsajátítását.
 
   Közölte továbbá, hogy szeretnék ismét életre hívni a gyakorlati oktatásvezető pozícióját, ő tartja majd a kapcsolatot az iskolákban a gyakorlati képzést szervező vállalatokkal.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Korrekció előtt a pedagógus-életpályamodell?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector