Startlaphoz Csatlakozz!

További elbocsátások is lehetnek a különadó miatt

Demonstrációt tart hétfőn a dohányipari szakszervezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. december 11. csütörtök, 07:46

Nincs előremutató jel a kormány egyeztetési szándékáról vagy álláspontjának jelentős módosulásáról a dohányiparban foglalkoztatottakat érintő törvényjavaslatokról, ezért a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezete (DDDSZ) december 15-re egész napos demonstrációt jelentett be Budapestre - tájékoztatott szerdán az érdekképviselet.

    A szakszervezet becslései szerint körülbelül 1200 dohányipari értékesítésben és logisztikában foglalkoztatott munkavállalót fenyeget az állami trafikellátó bevezetésének terve, mert annak megszavazása kötelezné a dohányvállalatokat értékesítési hálózatuk felszámolására - áll a DDSZ MTI-hez eljuttatott közleményében.

    A dohányvállalatok számára bevezetni kívánt különadó a megmaradó foglalkoztatottak helyzetét nehezítené, mert emiatt befagyaszthatják bérüket, megvonhatják juttatásaikat, vagy akár még további elbocsátások is lehetnek - tették hozzá.

    A DDDSZ petícióban és hivatalos levélben is jelezte már aggodalmait a döntéshozóknak, de eddig alig talált meghallgatásra. A szakszervezet emiatt döntött a demonstráció meghirdetése mellett, amellyel arra kívánja felszólítani a képviselőket, hogy ne szavazzanak meg egy olyan törvényt, amely a kormány célkitűzéseivel ellentétben rövid időn belül több száz ember munkájának megszűnését eredményezheti - hangsúlyozta az érdekképviselet.

    A DDDSZ a döntéshozókkal való érdemi, szakmai egyeztetéseket, átgondolt szabályozást és megnyugtató megoldást vár - áll a közleményben.

    A demonstrációt egész naposra tervezik, hétfőn reggel 8-tól előreláthatólag délután 5-ig tart. A nap első felében a szakszervezet forgalomlassító felvonulást hirdet Budapestre, amelyben várhatóan csaknem 400, a dohányértékesítésben használt autó vesz majd részt. A délben kezdődő demonstrációra a Parlement elé mintegy 1000 embert várnak.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Demonstrációt tart hétfőn a dohányipari szakszervezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector