Startlaphoz Csatlakozz!

Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete:

Mégis tárgyal az NGM vezetése a pénzügyőr-szakszervezettel az életpályamodellről

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 06. péntek, 07:11

Tárgyalóasztalhoz ül a Nemzetgazdaság Minisztérium (NGM) vezetése a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezetének (VPDSZ) elnökségével a pénzügyőri életpályamodell ügyében - közölte Holecz Gábor, a szakszervezet elnöke csütörtökön.

    Elmondta: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel telefonon egyeztettek erről csütörtökön, azt követően, hogy a tárca közleményben tudatta, a minisztérium szerint nem támogatható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőr dolgozóinak életpályamodellre vonatkozó követelése, ezért a tárca nem tárgyal a VPDSZ követeléséről. Az NGM azt közölte, ha a költségvetési mozgástér lehetővé teszi, elsőként a családoknál és a gazdasági növekedést, foglalkoztatást biztosító vállalkozásoknál hagy több pénzt a büdzsé, és nem a NAV pénzügyőreinél.

    „Varga Mihály miniszter érdeklődésünkre azt közölte, nem teljesen ért egyet a minisztérium sajtóközleményével” – mondta Holecz Gábor, hozzátéve, hogy megállapodtak a miniszterrel abban, a közeljövőben tárgyalóasztal mellett tekintik át a szakszervezet igényét a közszolgálati életpályamodellre.

    A szakszervezet vezetője hozzátette: fontosnak tartják, hogy a félreértések mielőbbi tisztázása érdekében érdemben megkezdődjenek a NAV dolgozóinak életkörülményeivel kapcsolatos egyeztetések. A tárgyalásokig a szakszervezet a demonstrációs előkészületeket felfüggeszti.

    A szakszervezet vezetője emlékeztetett arra: korábban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is megerősítette, hogy a közszolgálati, a hivatásos jogviszonyban állókra kidolgozandó életpályamodell vonatkozni fog a NAV-dolgozókra is, és így nyilatkozott Bakondi György, a közszolgálati életpálya kidolgozásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos is az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács plenáris ülésén.

    Ugyanakkor a hvg.hu múlt héten arról írt, az új szolgálati törvény nem vonatkozik majd a NAV hivatásosaira, amit Bakondi György miniszteri biztos is megerősített a portál kérdésére – mondta Holecz Gábor. Emlékeztetett arra: szakszervezet ezt követően bejelentette, Orbán Viktor miniszterelnökhöz fordul a helyzet rendezése érdekében.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Mégis tárgyal az NGM vezetése a pénzügyőr-szakszervezettel az életpályamodellről.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector