Startlaphoz Csatlakozz!

A kisméretű családi boltokban, vásárokon, piacokon, turisztikailag forgalmas helyszíneken lehet majd vásárolni

A Fidesz szerint több szabadidőt, élénkebb gazdaságot hoz a vasárnapi pihenőnap.

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 16. hétfő, 07:00

A kormánypárt frakciója az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményében azt írta, hogy márciustól a vasárnap pihenőnap lesz a kiskereskedelemben dolgozóknak is, ahogy Ausztriában, Németországban is az. Külföldi tapasztalatokra hivatkozva jelezték, hogy a vásárlás nem szűnik meg, csak átalakul.

    A kisméretű családi boltokban, vásárokon, piacokon, turisztikailag forgalmas helyszíneken továbbra is lehet vásárolni - idézte fel a Fidesz, hozzátéve: a kormány ezzel is segíti a hazai kis- és középvállalkozások versenyképességét.

    Kiemelték azt is, hogy a változás gazdasági hatása összességében pozitív, segíti a kiskereskedelmi fogyasztás további bővülését, fellendítheti a belföldi turizmust, szabadidőipart, vendéglátást.

    Emellett a kereskedelemben dolgozók többet pihenhetnek és többet is kereshetnek - tették hozzá.

    A közlemény arra is kitért, hogy az Országgyűlés a most kezdődő tavaszi ülésszakán tárgyalhatja a fideszes képviselők azon javaslatát, miszerint áprilistól az eddigi 50 százalék helyett 100 százalékos vasárnapi pótlék járna a kiskereskedelemben dolgozóknak, és a munkavállaló legfeljebb havi két vasárnapi munkára lenne kötelezhető.

    A vasárnapi pihenőnap bevezetésének tehát számos pozitív hatása lesz - összegzett a kormánypárt, megjegyezve: a megváltozó vásárlási szokásokhoz a kereskedelmi üzletek rugalmasan tudnak alkalmazkodni a nyitva tartásuk módosításával, ahogy azt már többen meg is tették.

    Előzőleg az MSZP elnök-frakcióvezetője a választás szabadságába történő súlyos beavatkozásnak minősítette az üzletek vasárnapi zárva tartását. Tóbiás József azt mondta: a nap folyamán országszerte 164 helyszínen kérdezik meg az emberek véleményét.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Fidesz szerint több szabadidőt, élénkebb gazdaságot hoz a vasárnapi pihenőnap..
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector