Startlaphoz Csatlakozz!

Vasárnapi zárva tartás

Dávid: a kisvállalkozók kapták a legnagyobb pofont

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 24. kedd, 12:42

A legsúlyosabban a kis- és középvállalkozásoknál dolgozó munkavállalókat érinti a vasárnapi zárva tartás – erről a VOSZ főtitkára beszélt az ATV Start című műsorában.

   Dávid Ferenc elmondta, a vasárnapi zárva tartás a kisvállalkozókat arra kényszeríti, hogy alkalmazottak helyett vasárnap családtagjaik segítségével bonyolítsák a forgalmat, ezért ők nem tehetnek mást, mint hogy bezárják a boltjaikat, és elbocsátják az alkalmazottaikat. A nagyvállalatoknál legalább a rendezett munkaügyi kapcsolatok és a szakszervezetek egy fajta védelmet biztosítanak – tette hozzá a VOSZ főtitkára, aki szerint a legnagyobb pofont a kisvállalkozói szféra dolgozói kapják. Ráadásul ez a szektor nem tudja felszívni a nagyoktól elbocsátott dolgozókat, őket ugyanis a törvény szerint a kicsik nem alkalmazhatják – tette hozzá.
 
   Dávid Ferenc szerint ugyanakkor a tízezrek elbocsátását és mintegy ötvenmilliárdos költségvetési hiányt eredményező vasárnapi zárva tartás kérdésében előbb-utóbb mindenképp lesz népszavazás. A szakszervezeti vezető szerint ugyanis ha sikerül többszázezer aláírást összegyűjteni, akkor a Kúria nem teheti meg, hogy ennyi ember döntését figyelmen kívül hagyva nem hagyja jóvá a népszavazási kezdeményezést. Az Alaptörvényből és a népszavazási törvényből kiindulva, kicsit talán birka módon, balhé gerjesztése nélkül, de végig fogjuk vinni ezt a folyamatot – fogalmazott Dávid Ferenc.
 
   Dávid azt is elmondta, semmiféle alapja nincs annak az összesen ezer milliárdos adócsökkentésnek, amit állítólag 2018-ig tervez bevezetni a kormány. Egy ilyen mértékű adócsökkentést nem lehet meglépni anélkül, hogy a költségvetés kilukadjon, márpedig a költségvetési stabilitás nem csak az állam, hanem a vállalkozói szféra számára is elsődleges szempont. Ha pedig a költségvetés kilukad. Akkor jöhet az adóemelés, amit majd a vállalkozók fizetnek meg – vélekedett.

Forrás: atv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Dávid: a kisvállalkozók kapták a legnagyobb pofont.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector