Startlaphoz Csatlakozz!

Erős érdekvédelem létrehozása a cél

A rezidensszövetség az orvoskamarai küldöttválasztásban való részvételre buzdít

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. március 26. csütörtök, 17:31

A Magyar Rezidens Szövetség (MRSZ) azt kéri minden orvostól, hogy lehetőség szerint minél többen vegyenek részt a Magyar Orvosi Kamara (MOK) küldöttválasztásában.

    Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az MRSZ azt írta, a magyar egészségügy elemi érdeke, hogy erős érdekvédelemmel rendelkezzen, és ennek az érdekvédelemnek a zászlóshajója kell, hogy legyen a MOK. Ezért is nagyon fontos, hogy minél több orvos vegyen részt a köztestület munkájában, első körben a mostani választásokon.

    ”Minden szervezet csak olyan erős, amennyire a tagjai támogatják, és amennyi energiát hajlandóak befektetni a közös sikerért” - fogalmaztak.

    A rezidensszövetség arra kéri tagjait és a fiatal orvosokat, hogy lehetőség szerint mindenki vegyen részt a választásokban, és vállaljon kisebb-nagyobb tisztséget.

    A MRSZ elnöke, Dénes Tamás által jegyzett közleményben emlékeztettek arra, hogy hivatalos kapcsolat nincs a két szervezet között, de többször egyeztetik véleményüket. Természetesnek nevezték, hogy a két szervezet között voltak, vannak feszültségek, hiszen ugyanazon az úton, ugyanazzal a céllal - az élhető, fenntartható és hálapénzmentes egészségügyért - munkálkodnak.

    Azt írták, ennek a rendszernek az alapja az egészségügyben dolgozók bérrendezése, és ebbe az irányba halad mindkét szervezet, de „más frekvencián kommunikálva”, és más lehetőségek mentén.

    Dénes Tamás úgy véli, az a helyes út, ha a fiatalok „energiáit, idealizmusát, naivitását, hitét és önös érdektől kevésbé fertőzött lelkesedését összekapcsolják az idősebb kollégák tapasztalatával”.

    A rezidensszövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy több javaslattal is élt az MRSZ a hivatalos együttműködés irányába, de egyelőre nem sikerült megegyezni egy általános támogatásról, az egyeztetések zajlanak. Létezik olyan lehetőség, hogy a MOK-on belül szakorvosjelölti szekcióba tömörüljenek a fiatalok, de mégsem sikerült az utánpótlást bevonzani.

    Úgy véli, ezt a problémát sürgősen meg kell oldani, mert sok területi szervezetnél panaszkodnak a tisztségviselők arra, hogy a fiatalokat nem érdekli a MOK, az érdekvédelmi munka, de előbb-utóbb meg kell történnie a generációváltásnak.

    Hozzátette, nemcsak az elnökök vagy az országos elnökség felelőssége az, hogyan működik a MOK, hanem minden orvos személyes felelőssége. Szerinte ha ennek a felelősségnek nem tesznek eleget, ha nem vesznek részt a választásban, a kamara munkájában, akkor erkölcsi alap sem lesz a későbbi bírálathoz.

    Dénes Tamás emlékeztetett arra, hogy a küldöttválasztás megkezdődött, van olyan területi szervezet, ahol március 31-ig le kell adni a jelöléseket, amit majd a választás követ.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A rezidensszövetség az orvoskamarai küldöttválasztásban való részvételre buzdít.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector