Startlaphoz Csatlakozz!

A fiatal felnőttek közel 12 százaléka küzd a betegséggel

Sok a depressziós a fiatal munkanélküliek között

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 01. szerda, 12:23

Nem tudni, hogy a munkanélküliség vezet-e depresszióhoz, vagy a depresszió az, ami állandósítja a munkanélküliséget, egy dolog viszont biztos: a fiatal felnőttek körében háromszor gyakoribb a depresszió kialakulásának az esélye, ha az állás nélküliekről van szó – olvashatjuk a Preventing Chronic Disease című szaklap márciusi számában.

 „Ha csak a kutatási eredményeinkre támaszkodunk, nem tudhatjuk, hogy a depresszió vezet a munkanélküliséghez, vagy a munkanélküliség depresszióhoz, mindenesetre a fiatal felnőttek körében ez egy igen jelentős probléma. Ezek a felfedezések rendkívül fontosak, mert így a felnövekvő generációnak segíthetünk a stabil mentális egészség kialakításában” – vélekedik a kutatást vezető Robin McGee, az atlantai Emory University szakembere.
 
  A kutatás során McGee és csapata egy 2010-es viselkedés-kockázati felmérést elemzett, amely a 18 és 25 év közötti fiatalok depressziójának mértékére is rávilágított. Kiderült, hogy ezeknek a fiatal felnőtteknek közel 12 százaléka depresszióval küzd, míg kb. 23 százalékuk munkanélküli. A szakemberek arra is keresik a választ, hogy a munkanélküliség részben összefügg-e azzal, hogy a fiatalok számára problémát okoz a felnőtt világban való helytállás és a kapcsolatépítés.

Forrás: vital.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sok a depressziós a fiatal munkanélküliek között.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector