Startlaphoz Csatlakozz!

A társadalmi tanulmányok képzésnek is vége lenne

Hallgatói tiltakozás a szakok megszüntetése ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 20. hétfő, 10:07

A társadalomtudományi képzés megszűnésétől félnek az ELTE-s hallgatók, miután pénteken kiderült, hogy a kormány több alapszakot is megszüntetne. Szerintük ez veszélybe sodorja az egész Társadalomtudományi Kart, ezért holnap estére fórumot szerveznek az egyetemre – írja az abcug.hu.

  Hallgatói fórumot szerveznek holnap estére az ELTE Társadalomtudományi Karának hallgatói miután kiderült, hogy a kormány több szakot is megszüntetne. A minisztériumi előterjesztés szerint a nemzetközi tanulmányok például csak mesterképzésben lenne választható.
 
  Az Abcúghoz eljutott előterjesztés szerint teljesen megszűnne a társadalmi tanulmányok képzés is. A fórumot szervező hallgatók szerint ez az egész kar működését veszélybe sodorná, hiszen a bevételek több mint hatvan százalékát az erre a két szakra járó önköltséges hallgatók biztosítják. Attól félnek, hogy a két alapszak eltörlése miatt megszűnne a három másik társadalomtudományi alapképzés is, az alkalmazott közgazdaságtan, a szociológia és a szociális munka.
 
  A fórum egyik szervezője azt mondta, az oktatók támogatják a megmozdulásukat, és igyekeznek más érintett egyetemekkel is összefogni. A hallgatók azt követelik, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma vonja vissza az előterjesztést, tegye nyilvánossá a döntések hátterét és biztosítsa a felsőoktatási autonómiát.
 
  A kormány korábbi közleményében azt írta, a szakok számának csökkentésével az a cél, hogy “megteremtsék a képzés, valamint a gazdasági és társadalmi elvárások közötti összhangot, javítva az oktatás, a foglalkoztatás és a gazdaság versenyképességét”.

Forrás: abcug.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hallgatói tiltakozás a szakok megszüntetése ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector