Startlaphoz Csatlakozz!

Ötszázalékos bérelemést kérnek

Sztrájkot kezdeményeznek az értékszállítási dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. április 21. kedd, 10:55

Határozatlan időre sztrájkot kezdeményez kedd éjféltől az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉŐDSZ) a JNT Security Kft.-nél működő szervezete a munkavállalók gazdasági és szociális érdekeinek védelmében, miután a munkáltatóval még december 18-án elkezdődött 2015-ös bértárgyalások eddig nem vezettek eredményre - közölte Kovács Zoltán, a sztrájkbizottság elnöke.

    A közlemény ismerteti: a szakszervezet kérése az alapbérek átlagosan 5 százalékos növelése volt, valamint az, hogy a béren kívüli juttatásokat személyenként emeljék évi 22 000 forintra. A munkáltató 1,5 százalékos átlagos alapbérnövelést javasolt, ami a későbbi tárgyalások során 1,6 százalékra módosult.

    A munkavállalók türelme az elhúzódó tárgyalások során elfogyott, és kiszolgáltatott helyzetük javítása érdekében azonnali munkabeszüntetést javasoltak a szakszervezeti delegációnak, amely a munkáltatónak további esélyt adva egy jobb ajánlat megtételére, 2015. március 27-én sztrájkbizottságot alakított - idézte fel közleményében Kovács Zoltán.

    A szakszervezet a munkáltató kérésére április 10-én részletes, a teljes munkavállalói létszámot lefedő, és az egyes kereseti sávokat konkrétan meghatározó alapbérfejlesztési javaslatot nyújtott át a tárgyalások során. Ez a javaslat az 5 százalékos béremelés mellett fedezetet biztosított a béren kívüli juttatások megemelt kifizetésére is. A szakszervezet javaslata éves szinten 53,3 millió forint járulékok nélküli terhet jelentett volna a munkáltató részére a JNT által ajánlott 20,6 millió forint helyett.

    Mivel a munkáltató az általa ajánlott keresetfejlesztési ajánlaton nem akart változtatni a tárgyalások során, a sztrájkbizottság most bejelentette a határozatlan idejű sztrájk elindítását.

    A sztrájkbizottság a kialakult helyzetért elsősorban a JNT Security Kft. vezetését, valamint a Magyar Posta Zrt. tulajdonosi képviseletében eljáró és a tulajdonosi jogköröket gyakorló Magyar Posta Vagyonkezelő Zrt. vezetését tartja felelősnek - szögezte le közleményében a sztrájkbizottság elnöke.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájkot kezdeményeznek az értékszállítási dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector