Startlaphoz Csatlakozz!

Idén több mint 270 milliárdot költenek rá

Scharle Ágota: a közmunkának nulla a hatása

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 14. vasárnap, 16:06

A közmunkára költött kiadások folyamatosan nőnek, az megdöbbentő, hogy idén több mint 270 milliárdot költenek erre, ez több mint ötszöröse annak, amit a kétezres évek közepén fordítottak erre – ezt Scharle Ágota mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

   A Budapest Intézet vezető kutatója szerint azzal nincs baj, ha segély helyett vagy mellett van közmunkaprogram, de ennél sokkal hatékonyabb programok is vannak, amelyek sokkal hatékonyabbak abból a szempontból, hogy a munkanélküliek visszataláljanak a munkaerőpiacra.
 
  A szakember elmondta: a közmunkaprogram nem jelent megoldást. Hozzátette: ki vannak találva azok a programok, amelyeket csak működtetni kellene, de nincsenek eszköztáraik a munkaügyi kirendeltségeknek erre. Az nyilvánvaló, hogy a statisztikát jobban javítja a közmunka, mintha valakit képzésre küldenek - fogalmazott.
 
  Scharle Ágota kijelentette: a közmunkaprogram olyan, mint egy gyorsan ható fájdalomcsillapító, ami elmulasztja a fájdalmat egy kartörés esetén, de megoldást nem jelent. A Budapest Intézet vezető kutatója hangsúlyozta: a közmunkának legjobb esetben is nulla a hatása.

Forrás: atv.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Scharle Ágota: a közmunkának nulla a hatása.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector