Startlaphoz Csatlakozz!

Manpower:

A cégek idén nem fognak bővíteni

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 16. kedd, 11:20

A gyártás és a vendéglátás keresi most a legtöbb új embert. A vállalatok 11 százaléka tervez bővítést a harmadik negyedévben, míg április–júniusban még 18 százalékuk jelezte ezt, továbbá 5 százalék gondolkodik elbocsátásban, míg 83 százalék nem tervez változást a dolgozók létszámában a harmadik negyedévben – áll a Manpower legfrissebb előrejelzésében, melyről a Metropol is beszámolt.

  Az előrejelzés szerint a vizsgált kilencből hét ágazatban terveznek bővítést a következő három hónapban a munkaadók, a legerősebb felvételi kedvet a gyártás, a vendéglátóipar, valamint a közlekedés, raktározás, kommunikáció területéről jelezték, mindhárom szektorban plusz 13 százalék a mutató értéke. 

  A gyártó cégek között folyamatosan magas a munkaerő-felvételi kedv. Ennek oka lehet valós növekedés, szakemberhiány, másrészt a magas fluktuáció. Hatással lehet a termelékenységre is, ha sok alacsonyabban képzett munkaerőt vesz fel a cég, akik gyorsan továbbállnak, akár bruttó 10-20 ezer forinttal többért is.

  Éves összehasonlításban a legnagyobb mértékben, 14 százalékponttal az építőiparban és a közüzemi szolgáltatások (8 százalékkal) területén esett vissza a mutató értéke. A közüzemi cégek esetében látszik, hogy elkezdődött egy korábban nem feltétlen hatékonyan működő terület optimalizálása, ezek a változások a felvételi kedv csökkenésében is megjelennek. Látható az is, hogy az építőiparban az állami projekteken kívül nem nagyon van más beruházás.

  Nemzetközi összehasonlításban Magyarország Németországgal és a plusz 4 százalékon álló Csehországgal van egy szinten. A legmagasabb, plusz 42 százalékos értéket Tajvanon, a legalacsonyabbat, mínusz 4 százalékot Olaszországban mérték.    

Régiók szerint

  A legnagyobb mértékű bővülést a közép-dunántúli munkaadók várják, ahol plusz 10 százalékon áll a mutató, míg a Dél-Dunántúlon plusz 9 százalék. Az Észak-Alföldön csökkenésre számítanak a válaszadók, itt mínusz 3 százalék az érték.

Forrás: Metropol

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A cégek idén nem fognak bővíteni.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector