Startlaphoz Csatlakozz!

A felhasználó közelében és anyanyelvén beszélő szolgáltatókat kutatja fel

Egy külföldi magyar a bevándorlók integrációját segíti applikációjával

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 19. péntek, 15:06

A külföldön élő bevándorlókat segítené egy olyan applikáció, amely a felhasználó közelében és anyanyelvén beszélő szolgáltatókat kutatja fel. Az ötlet egyik fejlesztője, a kolozsvári Jurás Ádám  tudta meg a HVG.

  Szükség van egy orvosra, le kell adni az adóbevallást vagy csak egy fodrász kéne - aki élt külföldön tudja, hogy ezeket a viszonylag egyszerűnek tűnő feladatokat is nagyon nehéz lehet megoldani, ha az ember nem ismeri az ország anyanyelvét. A Münchenben megrendezett Startup Weekend nyertes csapata erre a kihívásra kínál megoldást egy olyan alkalmazás segítségével, amellyel könnyen lehet a felhasználóhoz közel dolgozó, anyanyelvén beszélő szakembereket találni.
 
  A Find the Bear nevet viselő applikáció fejlesztőcsapatának magyar tagja is van. A jelenleg Münchenben élő, de kolozsvári Jurás Ádám. „A csapat egyik tagja, Cesc Barcelonából érkezett Münchenbe közel fél éve, és bár nagy a helyi spanyol közösség, nehezére esett találni spanyolul beszélő fodrászt. Vicces módon sok embertől hallottuk, hogy szülővárosában vágatja le a haját” – mesélte a Pénzcsinálók kérdésére Ádám. Elmondása szerint a különböző országokból érkező csapat minden tagja tudott azonosulni a problémával: "mindenki tudott mondani legalább egy olyan élethelyzetet, amikor vízvezeték-szerelőre, orvosra, autószerelőre lett volna szüksége és egy ilyen szolgáltatás hasznos lett volna".
 
A versenyről
 
  A Startup Weekend egy nemzetközi rendezvénysorozat, amelyet világszerte több városban is megrendeztek már. Az esemény lényege, hogy a részvevőknek csapatokká összeállva 54 óra alatt kell ötletből terméket faragni. A hétvége rendszerint pénteken kezdődik az ötletek 1 perces bemutatásával. A bemutatókat az ötletek úgynevezett validálása követi, ennek során minél több potenciális vásárlóval kell beszélni, vagy találkozni. A vásárlói igények feltérképezése után egy üzleti terv és egy prototípus kerül kidolgozásra. A rendezvény utolsó napján, vasárnap kerül sor a kidolgozott ötletek prezentációjára, amelyet egy zsűri bírál el.
 
Forrás: HVG

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egy külföldi magyar a bevándorlók integrációját segíti applikációjával.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector