Startlaphoz Csatlakozz!

A jó munkahely mindenki számára fontos

Véget ért az országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. június 21. vasárnap, 07:00

A jogszerű foglalkoztatás, a biztonságos és egészséget megőrző munkahelyek fontosságára hívta fel a figyelmet a most zárult országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow, „mert a jó munkahely mindenki számára fontos” – jelentette ki Ambrus Ilona, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdálkodásért felelős helyettes államtitkára pénteken, Budapesten.

    A munkavédelmi és munkaügyi szakterület eddigi legnagyobb magyarországi kampányának záróeseményén a helyettes államtitkár elmondta: idén április és június között minden megyében, 39 helyszínen mutatták be a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében 2012 októbere és 2015 szeptembere között megvalósuló kiemelt uniós projektet. A roadshow során munkavédelmi és munkaügyi előadásokat is tartottak, 35 előadóval és közel 1500 érdeklődő részvételével.

    Baranyiné Kabai Erzsébet, a NGM osztályvezetője a több mint 3,7 milliárd forintból megvalósuló TÁMOP-projektet bemutató előadásában elmondta: a hatósági ellenőrzés rendszerének, folyamatainak fejlesztése, eszközfejlesztés, valamint a társadalmi tudatosság növelése volt a projekt fő célja.

    A hatóság 443 munkatársa több képzésen vett részt országszerte. A tananyagokat több mint 300 intézményhez juttatták el, valamint 15 képzési programot fejlesztettek ki - ismertette az osztályvezető. Az eszközfejlesztés során több mint 30 féle egészségügyi diagnosztikai eszközt vásároltak, a felügyelők speciális mobileszközöket, munkabaleseti helyszínelő felszerelést is kaptak - sorolta.

    Kitért arra, hogy finn modell alapján végeztek egy munkaképességi index felmérést, ami jó eszköz lehet az esetleg bekövetkező munkaképtelenség előrejelzésére és segítségével időben hozhatnak támogató intézkedéseket a munkáltatók.

    Sabacz Róbert, Budapest főváros kormányhivatala foglalkoztatási főosztályának főosztályvezető-helyettese előadásában elmondta: a munkaügyi hatóság a foglalkoztatás teljes spektrumában tud vizsgálatot folytatni annak érdekében, hogy csökkenjen a jogszerűen foglalkoztatók versenyhátránya és érvényesüljenek a munkavállalók garanciális jogai.

    Kiemelte: a munkaügyi ellenőrzés a jogkövető magatartást nem annyira a bírságokkal éri el. Példaként elmondta, hogy a fővárosban csak minden ötödik intézkedés volt bírság az elmúlt időszakban, a hatóság főleg figyelmeztetésekkel, kötelezésekkel él. Évente országosan közel 20 ezer ellenőrzést végeznek a munkaügyi hatóságok, amelyek az idén kiemelten vizsgálják az építőipart és a vagyonvédelmi ágazatot - ismertette.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Véget ért az országos munkavédelmi és munkaügyi roadshow.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector