Startlaphoz Csatlakozz!

A hivatalos nyugdíjkorhatár jelenleg 65 év és négy hónap

Egyre több idős német dolgozik

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 30. csütörtök, 08:53

 Egyre többen dolgoznak Németországban 65 éves koron túl is, és a korosztályban tíz év alatt megduplázódott az állásban lévők aránya - közölte Roderich Egeler, a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis elnöke.

  Az alkalmazásban lévő 65-69 évesek aránya a 2005-ös hat százalékról 2014-re 14 százalékra emelkedett. Különösen nagy mértékben nőtt a 67 éves korig munkában maradók aránya.
 
 A nyugdíjkorhatár fokozatos emelésének erre a jelenségre még nem volt hatása, mivel a hivatalos nyugdíjkorhatár jelenleg 65 év és négy hónap.
 
  Az idős korú dolgozók arányának növekedésével együtt emelkedett a szükségben élők száma is. A Destatis adatai szerint a minimális nyugdíjellátásban részesülők száma 2003 és 2013 között duplájára, 500 ezerre emelkedett.
 
 Németországnak 2013 végén 17 millió 65 év feletti lakosa volt. Az előrejelzések szerint a korosztály részaránya 2060-ig 33 százalékra emelkedik a mostani 21 százalékról. Az idős korosztálynak azonban nem csak munkába állási aktivitása, hanem politikai jelentősége is növekszik: már a 2013-as parlamenti választásokon a 60 év feletti korosztály tette ki a választói joggal rendelkezők bő egyharmadát és a részvételi arány körükben kimagaslóan nagy, 75 százalék volt.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre több idős német dolgozik.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector