Startlaphoz Csatlakozz!

Május 1.

A MaSZSZ, az ÉSZT és a Liga a Városligetben, a Munkástanácsok vidéken ünnepel

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. máj. 01. csütörtök, 08:33
 
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ), az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) és a Liga Szakszervezetek Budapesten a Városligetben külön-külön rendezvényeken ünnepli május elsejét, a munka ünnepét, míg a Munkástanácsok vidéken rendez majálisokat.

    A mintegy negyedmillió tagot tömörítő MaSZSZ a Városligetben tart felvonulást, majd nagygyűlést, amelyen Pataky Péter, a MaSZSZ elnöke és Patrick Itschert, az Európai Szakszervezeti Szövetség elnöke mond beszédet. 

    A nagygyűlés után egy asztalhoz ül öt párt európai parlamenti képviselőjelöltje, hogy vitafórumon ismertessék, ütköztessék a munka világával kapcsolatos célkitűzésüket és a munkavállalók helyzetét javító programjukat, amelyet megválasztásuk esetén a nemzetközi platformon is képviselni fognak. A nyilvános vitára a meghívást a Fidesz–Magyar Polgári Szövetség, az MSZP, a DK, az LMP és az Együtt-PM is elfogadta, jelezvén, hogy él a nyilvános vita és programismertető lehetőségével - közölte az MaSZSZ.

    A szövetség rendezvényein az ÉSZT is rész vesz, amely a felvonuláshoz is csatlakozik. 

    A Liga Szakszervezetek Budapesten a Május 1. emlékkőnél tart sajtótájékoztatót, amely előtt a Fiatalok Ligája rövid performanszot ad elő, majd Gaskó István, a szakszervezeti szövetség elnöke tart beszédet.

    A Liga ezenkívül a BVSC Szőnyi úti sporttelepén rendez családi- és sportnapot. 

    A Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ) május elsején nem tart budapesti központi ünnepséget, mert évek óta - a világ keresztény szakszervezeteihez hasonlóan - a keresztény munkásmozgalom létrejöttét ünnepli májusban. Vidéken azonban - jellemzően megyeszékhelyeken, így például Győrben, Miskolcon, Szegeden - a MOSZ is szervez majálisokat - mondta el az MTI-nek Palkovics Imre, a szövetség elnöke. 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A MaSZSZ, az ÉSZT és a Liga a Városligetben, a Munkástanácsok vidéken ünnepel.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector