Startlaphoz Csatlakozz!

Elismerés illeti a Hollandiában munkát vállalókat, nem megbélyegzés

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. február 16. csütörtök, 09:34
Göncz Kinga szocialista EP-képviselő csatlakozott a kelet- és közép-európai munkavállalók ellen lázító holland honlap működtetését elítélő állásfoglalás-tervezethez, amelyet a cseh szocialisták európai parlamenti delegációja kezdeményezett. Az Európai Parlament szocialista frakciója egységesen felszólította a honlapot létrehozó szélsőséges Szabadságpárt támogatását élvező jobboldali holland kormányt, hogy határolódjon el az akciótól.

Göncz Kinga szocialista EP-képviselő csatlakozott ahhoz az állásfoglalás-tervezethez, amelyet a cseh szocialisták EP-küldöttsége kezdeményezett a Hollandiában dolgozó kelet- és közép-európai munkavállalók védelmében. A tervezet szövege, amelyet a képviselőtestület szocialista frakciója egységesen támogat, elítéli az idegengyűlölő, iszlámellenes Geert Wilders vezette Szabadság Pártnak az új tagállamokból érkezett munkavállalók ellen indított online kampányát. A holland párt néhány napja egy olyan honlapot indított, amelyen a látogatók - akár névtelenül is - panaszt tehetnek a Hollandiában dolgozó kelet-európaiak ellen.

   "Milyen gondot okoznak Önnek ezek a munkavállalók? Elveszítette már az állását egy lengyel, bolgár, román vagy más kelet- és közép-európai miatt?" - a honlap ezekkel a bevezető kérdésekkel invitálja olvasóit a bejelentésre. "Wilders pártja veszít a népszerűségéből, választóinak elpártolását fokozott ellenségképzéssel próbálja ellensúlyozni. Már nem elég a muzulmán bevándorlókkal riogatnia, újabban a térségünkből érkezett munkavállalók ellen lázít. A jobboldali holland kormánytól azt várjuk: tegyen meg minden szükséges lépést annak érdekében, hogy az országban valamennyi uniós polgár jogait tiszteletben tartsák. Elfogadhatatlan az uszítás, a diszkrimináció minden formája. Az Európai Parlament határozottan fellép az uniós elvek és értékek védelmében" - fejtette ki Göncz Kinga.  

   A képviselő hozzátette: a Hollandiában álláshoz jutott uniós, köztük magyar munkavállalók túlnyomó többsége a hiányszakmákban dolgozik, munkájával, járulékbefizetéseivel hozzájárul az ország gyarapodásához. Ezért elismerés illeti meg őket, nem megbélyegzés" - hangoztatta a képviselő.  A jobboldali kormánynak el kell határolódnia a Wilders-párt újabb gyűlöletkeltő akciójától, ahogyan ezt az ellenzéki baloldali Munkapárt már többször követelte. "A szocialisták határozottan és következetesen fellépnek az antidemokratikus lépések, a szabadságjogok megsértése, emberek csoportjainak a megbélyegzése és hátrányos megkülönböztetése ellen, történjen az bármely országban, az Európai Unió bármely tagállamában" - hangsúlyozta Göncz Kinga. (OS)    
    
   Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elismerés illeti a Hollandiában munkát vállalókat, nem megbélyegzés.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector