Startlaphoz Csatlakozz!

MSZ EDDSZ levele Balog Zoltán miniszternek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2013. máj. 17. péntek, 11:12
Tisztelt Miniszter Úr!
 
A tegnapi elektronikus és írott sajtón keresztül értesültem arról, hogy már benyújtásra is került a T/11114. számú törvényjavaslat az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról, mely 9.§-ában tartalmazza a Magyar Pedagógus Kar létrehozását.

    Bár kar a neve, mint intézmény a feladatában, működésében kötelező tagságát tekintve rendkívül hasonlít az egészségügyben bevezetett kötelező tagságú kamarákhoz.

    Az alapvető különbség az, hogy míg a kötelező, azaz alkalmaztatási előfeltételként előírt kötelező kamarai tagság tagdíj fizetési kötelezettséggel jár együtt, addig a kar tagjai tagdíj fizetési kötelezettség nélkül, automatikusan taggá válnak a közoktatásban való alkalmaztatási kinevezésükkel.

    A hivatkozott számú törvényjavaslat 29. oldalán található, a 9. §-hoz írott szöveges indokolás szerint az intézmény neve kar, azonban hasonlóan a köztestületi jellegű kamarákhoz közfeladatot lát el.

    A kar működési költségeit a központi költségvetés, az Emberi Erőforrások minisztériuma („Oktatásért Felelős Minisztérium”) elkülönített fejezete biztosítja.

    A fentiekben bemutatott hasonlóságok miatt a létrehozandó  új kar alapvetően és indokolatlanul társadalmi igazságtalanságot teremtene, melynek egyértelmű feloldása érdekében kezdeményezem, hogy soron kívüli módosító törvényjavaslat benyújtásával szíveskedjenek megszüntetni az egészségügyi szakdolgozók kötelező kamarai tagdíjfizetését azonnali hatállyal!

    A Medgyessy kormány alatt minden tiltakozásunk ellenére bevezették a kötelező kamarai tagságot az egészségügyi dolgozók számára. 2010-ben sem felelt meg a   valóságnak, hogy a szakdolgozók kérték volna – ez háttér politikai alku eredménye. A munkavállalók elkeseredettségükben és a társadalmi igazságosság helyreállítása érdekében levelem mellékleteként megküldött testületi döntéssel elfogadott határozatot hozták 2004-ben.
 
    Felhívom szíves figyelmét arra, hogy az egészségügyi kötelező kamarai tagságra vonatkozó törvény nem tartalmazza a Magyar Pedagógus Karra vonatkozó törvényjavaslat egyik kitételét: a törvényjavaslat 9. §-ában a 63/B. (2) bekezdésében foglalt kötelezettséget, mely a szociális párbeszéd egyensúlya megőrzésének garanciája.

    Ezért kérem, hogy az erre vonatkozó rendelkezés kerüljön be az egészségügyben működő kamarákra vonatkozó hatályos törvénybe.
 
    Kérem t. Miniszter urat, hogy szíveskedjék javaslatunkat elfogadni és a szükséges intézkedéseket megtenni!
 
    Személyes egyeztetésre is bármikor készen állunk annak érdekében, hogy a nyilvánvaló érdeksérelem kiküszöbölésre kerüljön.
 
Budapest, 2013. május 15.
 
Tisztelettel üdvözli:
Cser Ágnes
MSZ EDDSZ elnök

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - MSZ EDDSZ levele Balog Zoltán miniszternek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector