Startlaphoz Csatlakozz!

El a kezekkel!  

Tüntetés a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. november 26. szerda, 08:05

El a kezekkel! címmel tüntetést tartott a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport kedden Budapesten.

    A demonstráció a József nádor téren kezdődött, ahol Büki Zoltán szervező azt mondta: a kormány hatvanezer ember magántulajdonára vetett szemet.

    „Ezzel a kormány végérvényesen az éjszakai besurranó, fiókokban kotorászó piti kis tolvajok szintjére süllyedt” - fogalmazott. 

    A szónok kijelentette: „ha ezt hagyjuk, akkor holnap ránk törhetik az ajtót, és államosíthatják a fogkeféinket”.

    A tüntetők a József nádor térről az Alkotmány utcába indultak rendőri felvezetéssel. Amikor a tömeg eleje már ráfordult a Bajcsy-Zsilinszky útra, a vége még a téren volt. 

    Vajda Zoltán, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport alapítója az Alkotmány utcában, a Kossuth tér közelében a tüntetők előtt arról beszélt, hogy a kormány hatvanezer magán-nyugdíjpénztári tag utolsó megtakarítását akarja elvenni, olyan törvényt akarnak elfogadtatni, amellyel ez a pénz is eltűnik majd.

    Mint mondta, az Orbán-kormány által 2011-ben a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjkasszába átcsoportosított 3000 milliárd forint is eltűnt.

    Vajda Zoltán azt hangoztatta, nem hagyják, hogy elvegyék a megtakarításaikat. „Nem adjuk oda, ebbe beletörik a miniszterelnök bicskája” - mondta.

    Közölte, december elején, a költségvetési törvényjavaslatról való szavazás idején tüntetni várnak mindenkit, aki elégedetlen kormányzati intézkedésekkel és az ország irányításával.

    A tüntetés végének bejelentése után a tömeg egy része a Kossuth térre, az Országházhoz vonult.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetés a magánnyugdíjpénztárakra vonatkozó kormányzati javaslat ellen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector