Startlaphoz Csatlakozz!

Lengyelország

Megállapodtak a bányászok és a kormány, nem lesz bányabezárás

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. január 19. hétfő, 10:10

A dél-lengyelországi bányákat nem zárják be, azonban hosszú távú átszervezésnek vetik alá, erről állapodtak meg a több mint egy hete sztrájkoló lengyel bányászok és a kormány megbízottjai szombat délután Katowicében.

    A megállapodást a bányászszakszervezetek képviselői és a bányareform végrehajtásával megbízott kormányképviselők írták alá Ewa Kopacz kormányfő, Wlodzimierz Karpinski kincstárügyi és Wladyslaw Kosiniak-Kamysz munkaügyi miniszter, valamint Wiktor Skworc felső-sziléziai érsek jelenlétében. 

    A megállapodást megelőző párbeszédben a katolikus egyház fontos szerepet játszott, Skworc érsek állandó kapcsolatban volt a tárgyalófelekkel.

    Dominik Kolorz, a sziléziai bányászszakszervezet elnöke úgy értékelte, a szakszervezetek megvédték a megszüntetendő munkahelyeket.    

    Az átszervezés részleteit a szombati megállapodás szerint márciusig dolgozzák ki. A lengyel parlament felsőháza, a szenátus – amely eredetileg hétfőn szavazott volna a bánya-reformtervről - leállította keddig a bányatörvény-módosítással kapcsolatos bizottsági munkákat.

    A reformterv úgy szólt, hogy átszervezik a legnagyobb lengyel bányacéget, a Széntársaság Kft.-t (KW). A KW 14 bányájából négyet bezártak volna. A bányászok emiatt már tíz napja sztrájkoltak, a legnagyobb lengyel szakszervezet, a Szolidaritás  péntek óta országos készültségben volt. 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megállapodtak a bányászok és a kormány, nem lesz bányabezárás.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector