Startlaphoz Csatlakozz!

 5200 védőnői álláshelyből 300 betöltetlen

Több tízezer forintos hátránnyal kezdenek a védőnők

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. február 24. kedd, 09:14

Markánsabb szerephez juthat a magyar védőnői szolgálat a jelenleg kidolgozás alatt álló alapellátási törvényben. A hálózat megerősítését pluszforrásból fedeznék.

   Az egészségügyi alapellátásnak két erős pillére van, az egyik a háziorvosi, a másik a védőnői rendszer – mondta az Emmi minisztere a Százéves a védőnői szolgálat című konferencián. Balog Zoltán hozzátette, a kormány úgy gondolja át az egészségügyi alapellátást, hogy abban világosan legyen kijelölve a védőnői szolgálat rangja és helye. Ezért a kormány döntése értelmében a hálózat megújítására 700 millió forintos uniós támogatást biztosítanak.
 
   Csordás Ágnes Katalin, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, konkrétumok nem hangzottak el az ünnepségen. Jelenleg dolgoznak a jogszabálytervezeten, melyben remélhetőleg markánsabban megjelenik majd a védőnői hálózat szerepe – tette hozzá. Megjegyezte, a védőnői szolgálat működéséről jelenleg is van hatályos jogszabály. Az elnök asszony azt mondta, Magyarországon az 5200 védőnői álláshelyből 300 betöltetlen. Nagy hiánnyal küzdenek annak ellenére, hogy egyre több feladatot látnak el – mondta. Csordás Ágnes hozzátette, a védőnők egyelőre nem részesülnek abból a bértáblából, amelyet a szakellátás területére létrehoztak. Ha egy dietetikus-gyógytornász a főiskolai végzettségével elhelyezkedik egy kórházban, 162 ezer forintos fizetéssel indul el a pályán, míg egy védőnő a főiskolát követően csupán 122 ezer forintos jövedelmet szerezhet.

   Az alapellátási törvény kidolgozása várhatóan március közepére készül el, így konkrétumok a pluszforrás felhasználásáról is legkorábban akkorra várhatók – mondta a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Több tízezer forintos hátránnyal kezdenek a védőnők.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector